Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

MKB'er is te veel geld kwijt aan telefoon

Onderzoek van de Hogeschool InHolland heeft uitgewezen dat veel MKB'ers onvoordelig uit zijn als het gaat om telefoonkosten. Meer dan 30% van de telecomfacturen blijkt onjuist, en veelal is dit in het nadeel van de MKB'er. Opletten dus!
 
Er zijn drie mogelijkheden waarom uw factuur niet klopt. Bijna 10% van de facturen is onjuist omdat er simpelweg foute tarieven opstaan. Er worden bijvoorbeeld vaak fouten gemaakt waarbij een zakelijk tarief verwisseld wordt met een particulier tarief.
 
Een andere optie is zogeheten nalatigheid van leveranciers. In dit geval kunnen bijvoorbeeld ISDN-lijnen op de factuur staan, terwijl u die lijnen niet meer gebruikt, of zelfs nooit heeft gebruikt omdat ze simpelweg nooit hebben bestaan. In 14% van de gevallen die InHolland heeft onderzocht was er sprake van een dergelijke fout. 
 
De derde mogelijkheid bestaat uit onbenutte mogelijkheden tot verbetering. In dit geval (9% in het onderzoek) maakt de ondernemer nog niet optimaal gebruik van de mogelijkheden van zijn of haar telecomaanbieder. Een missende databundel of een te lage/hoge sms-bundel zorgen voor kosten die te voorkomen zijn middels een contractwijziging.