Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

MKB-Nederland start proefproces advertentiefraude

MKB-Nederland start een proefproces tegen de website www.MKBinNederland.nl. Volgens de ondernemersorganisatie probeert het bedrijf via advertentiefraude ondernemers aan een vaak jarenlang contract te binden. Met het proefproces hoopt MKB-Nederland misleidende bedrijven stevig te kunnen aanpakken.

De laatste tijd krijgt MKB-Nederland meer dan vijf klachten per dag binnen over bedrijven die ondernemers advertentiecontracten willen verkopen. Bij ondertekening blijken zij vaak onbedoeld jaren aan een contract vast te zitten.
 
MKB-Nederland wil door middel van het proefproces tegen MKBinNederland alle misleidende bedrijven stevig aanpakken. Consumenten zijn goed beschermd tegen bedrijven die misleiden, maar bedrijven zijn dat maar nauwelijks. "Winnen we het proefproces, dan is er een goed voorbeeld gesteld. Verliezen we, dan hebben we een sterke lobby richting politiek", aldus MKB-Nederland in een reactie vandaag in de Telegraaf .
 
Het Steunpunt Acquisitiefraude schat dat ondernemers jaarlijks voor zo'n 400 tot 500 miljoen euro de dupe zijn van deze fraude.
 
De Kamer van Koophandel stapte eerder dit jaar al naar de rechter, nadat een bedrijf facturen had gestuurd die sterk leken op de jaarlijkse rekening van de KvK. De rechter stelde de KvK toen in het gelijk .
 
Dit artikel verscheen eerder op accountant.nl