MKB-Nederland start proefproces advertentiefraude | onlineaccountantsmkb.nl
Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Voordelig de weg of het water op met OAMKB!
Download ons eBook

MKB-Nederland start proefproces advertentiefraude

MKB-Nederland start een proefproces tegen de website www.MKBinNederland.nl. Volgens de ondernemersorganisatie probeert het bedrijf via advertentiefraude ondernemers aan een vaak jarenlang contract te binden. Met het proefproces hoopt MKB-Nederland misleidende bedrijven stevig te kunnen aanpakken.
De laatste tijd krijgt MKB-Nederland meer dan vijf klachten per dag binnen over bedrijven die ondernemers advertentiecontracten willen verkopen. Bij ondertekening blijken zij vaak onbedoeld jaren aan een contract vast te zitten.

MKB-Nederland wil door middel van het proefproces tegen MKBinNederland alle misleidende bedrijven stevig aanpakken. Consumenten zijn goed beschermd tegen bedrijven die misleiden, maar bedrijven zijn dat maar nauwelijks. "Winnen we het proefproces, dan is er een goed voorbeeld gesteld. Verliezen we, dan hebben we een sterke lobby richting politiek", aldus MKB-Nederland in een reactie vandaag in de Telegraaf .

Het Steunpunt Acquisitiefraude schat dat ondernemers jaarlijks voor zo'n 400 tot 500 miljoen euro de dupe zijn van deze fraude.

De Kamer van Koophandel stapte eerder dit jaar al naar de rechter, nadat een bedrijf facturen had gestuurd die sterk leken op de jaarlijkse rekening van de KvK. De rechter stelde de KvK toen in het gelijk .
 
Dit artikel verscheen eerder op accountant.nl 


Meest recent Terug in de tijd

Vaker goede info en leuke ondernemersberichten?

Onze app
Blijf op de hoogte! Download hier onze appDe laatste nieuwtjes voor ondernemers, maak afspraken en meer!
Onze app
X