Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

MKB krijgt verruimd innovatie-budget

De IPC-regeling (regeling die gezamenlijke innovatie onder ondernemers moet stimuleren) krijgt een verhoogd budget van €17 miljoen. Dat vertelde minister Verhagen (EL&I) vorige week. MKB-Nederland is van mening dat het een goede zaak is als het ministerie ook in 2011 deze regeling blijft ondersteunen. Het zou een aantoonbaar positief effect hebben op innovatie in het MKB. 


De regeling is bedoeld om groepen ondernemers, varierend in grote van 10 tot 20 personen, actief te stimuleren om innovatie in praktijk te brengen. Het kan dan gaan om producten, diensten, services of een combinatie van deze factoren. Brancheverenigingen zijn tot dusver vaak de partij die initiatief toont, maar de overheid wil op deze manier ook innovatie vanuit de ondernemers stimuleren.

Vanaf volgende maand kunnen ondernemers gebruik gaan maken van de IPC-regeling (de vernieuwde versie). Er was al €9 miljoen gereserveerd, en met de toegekende €17 miljoen is er nu in totaal €26 miljoen beschikbaar voor bedrijven. Onderzoek heeft aangetoond dat 86% van de bedrijven die gebruikt maar van deze regeling verhoogde R&D-activiteiten laat zien.