Mkb-bedrijven innovatiever door IPC-regeling | onlineaccountantsmkb.nl
Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Voordelig de weg of het water op met OAMKB!
Download ons eBook

Mkb-bedrijven innovatiever door IPC-regeling

Mkb-bedrijven die gebruik maken van de IPC-regeling (InnovatiePrestatieContracten) gaan meer aan innovatie doen. Dat blijkt uit de evaluatie die is uitgevoerd door onderzoeksbureau Dialogic in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I).
Bijna 90 procent van de onderzochte bedrijven geeft aan door deelname aan IPC meer aan innovatie te doen. Daarnaast blijkt dat de ondervraagde ondernemers, als zij niet hadden deelgenomen aan de IPC, zij hun innovatieplannen niet hadden uitgevoerd, of er minder geld in hadden geïnvesteerd. Mkb'ers zien deelname aan de IPC-regeling ook terug in hun resultaten: 70 procent van de bedrijven rapporteert een positieve bijdrage aan de winst.

Het onderzoek laat zien dat de IPC-regeling een belangrijke factor is voor mkb-bedrijven voor de uitvoering van innovatieplannen. Het kabinet zal de regeling in de toekomst dan ook verlengen, zodat er nog meer mkb-bedrijven worden geholpen.

De IPC-regeling is bedoeld om mkb-bedrijven te stimuleren een eigen meerjarig innovatieplan uit te voeren. Samenwerking tussen de deelnemende bedrijven en het verwerven van externe kennis maken verplicht onderdeel uit van het innovatieplan. Deelname aan IPC kan resulteren in nieuwe producten, zoals onbrandbaar karton, een klimaatregeling in tuinbouwkassen of een systeem voor ondergrondse wateropslag. De regeling wordt uitgevoerd door AgentschapNL.
 
Dit artikel verscheen eerder op " rel="nofollow" accountant.nl 


Meest recent Terug in de tijd

Vaker goede info en leuke ondernemersberichten?

Onze app
Blijf op de hoogte! Download hier onze appDe laatste nieuwtjes voor ondernemers, maak afspraken en meer!
Onze app
X