Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Milieuvriendelijk investeren: extra aftrekpost tot 88%

Milieu-investeringsaftrek (MIA) is een subsidie voor ondernemers op bedrijfsmiddelen die op de Milieulijst staan. Onder voorwaarden mag je 15%, 30% of 40% van je investeringskosten aftrekken van je fiscale winst. Het percentage hangt af van de categorie waarbinnen het bedrijfsmiddel valt.

Voorwaarden voor MIA:

 


De 20% extra aftrek wordt mogelijk als je geen de-minimissteun ontvangt, t/m 1 juli 2008 geen financiële problemen hebt gehad en niet behoort tot de vissector, of land- of tuinbouwproducten produceert, verwerkt of afzet. Voldoe je daaraan, dan is de steun maximaal € 500.000,-. Omdat je zowel de MIA als kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) kan hebben, kan je aftrek in 2010 oplopen tot een mooi percentage van wel 88%.

Aanvraag
Als je de verplichting aangaat moet je dit binnen drie maanden melden bij het Bureau Investeringsregelingen en Willekeurige Afschrijving (IRWA) van de Belastingdienst. Daarvoor is een meldingsformulier in te vullen. Voor de 20% extra MIA is het toesturen van een ‘modelverklaring tijdelijk kader 2010’ vereist.