Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Nieuwe maatregelen autobelastingen

Onlangs maakte staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes de maatregelen rond de autobelastingen voor 2016 bekend. Deze houden als volgt in:
“Door de steeds voortgaande technologische ontwikkelingen en daardoor dalende gemiddelde CO2-uitstoot van nieuw verkochte auto’s dalen de inkomsten uit de BPM”, schrijft Wiebes in zijn wijzigingsnota. “Deze ontwikkelingen worden daarom doorvertaald door het aanscherpen van de CO2-grenzen in de tariefschijven en dieseltoeslag.” Dit met bedoeling om gelijke tred te houden met de technologische ontwikkelingen. De maatregelen zijn niet bedoeld om meer belasting op te halen, aangezien de budgettaire opbrengst van de BPM voor 2016 op het niveau van 2015 wordt gehandhaafd.  

Motorrijtuigenbelasting belangrijke punten:

Bijtellingspercentages belangrijke punten:

De bijtelling voor privégebruik van een ‘auto van de zaak’ gaat er in 2016 als volgt uitzien:

Auto’s die in theorie zuinig zijn, maar zich in de praktijk niet altijd als zodanig onderscheiden, zijn de oorzaak van deze verwachte aanpassing van de bijtelling. Bijvoorbeeld plugin-hybride auto’s, die voorzien zijn van een elektrische (hulp)motor, maar ook gewoon op benzine kunnen worden gereden. Zakelijke rijders, wees gewaarschuwd!!
 

Oktober 2014