Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Kwaliteit Britse accountants lijdt onder onprofessioneel gedrag'

De Britse toezichthouder Professional Oversight Board (POB) heeft kritiek op het gedrag van openbare accountants. De kwaliteit van accountantscontroles is onder de maat doordat accountants onvoldoende professionaliteit laten zien. De kritiek is sommige kantoren in het verkeerde keelgat geschoten.

De kritiek van de POB werd verwoord door Paul George, voorzitter van de POB, dat een onderdeel is van toezichthouder FRC. De POB ziet toe op de kwaliteit van de accountancy. George reageerde op de laatste inspectie van honderd grote accountantskantoren door de Audit Inspection Unit (AIU) van afgelopen zomer. Daaruit bleek dat te veel accountantscontroles fouten bevatten.
 
De AIU publiceerde deze week de afzonderlijke rapporten over de grote vier accountantkantoren, Deloitte, Ernst & Young, KPMG en PwC.
 
Bij de big four is de beroepsethiek nog niet in orde, constateert de toezichthouder. Na bestudering van vijftien door KPMG uitgevoerde controles, blijkt in drie gevallen te snel een goedkeurende verklaring te zijn afgegeven. Deloitte ging in de fout door twee medewerkers als managementadviseurs te laten aanschuiven bij een controleklant. PwC trad op als actuaris van het pensioenplan van een controlecliënt.
 
Lees verder op accountant.nl