Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

KPN mag providers overnemen

KPN mag providers overnemenKPN mag van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) vier zogeheten service providers overnemen van investeerder Reggeborgh. Dat maakte de toezichthouder woensdag bekend. De beoogde overname werd op 9 november 2011 ....

KPN mag van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) vier zogeheten service providers overnemen van investeerder Reggeborgh. Dat maakte de toezichthouder woensdag bekend. De beoogde overname werd op 9 november 2011 aangekondigd.

Het gaat om Concepts ICT, XMS, Edutel en KickXL, die net als KPN televisie, internet en vaste telefonie aanbieden aan consumenten via het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Dat is een samenwerkingsverband van KPN en Reggeborgh. Volgens bestuursvoorzitter Eelco Blok stijgt het marktaandeel van KPN in breedband met de aankoop tot 41 procent.

KPN concurreert volgens de NMa niet alleen met aanbieders van diensten via het glasvezelnetwerk van Reggefiber, maar ook met de kabelmaatschappijen en diverse aanbieders op het kopernetwerk. Consumenten kunnen bovendien overstappen tussen de verschillende aanbieders ongeacht of deze via glas, koper of de kabel leveren. Alle leveranciers bieden bovendien een goed vergelijkbaar pakket van televisiezenders. Er blijft dus voldoende concurrentie over na de overname.

Bron: de Ondernemer

Tags: KPN, Providers, Overname, AFM