Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Kosten verhalen bij arbeidsongeschikt personeelslid

Iemand kan arbeidsongeschikt raken buiten werktijd. Dat is uiteraard heel vervelend voor deze werknemer, daarnaast heeft het ook impact op het bedrijf waar het personeelslid voor werkt. Er bestaat een mogelijkheid om de opgelopen schade te verhalen op de verantwoordelijke partij voor deze arbeidsongeschiktheid. Hoe dat werkt en waar je als werkgever recht op hebt lees je in deze blog.

Meer weten over de financiële consequenties van een arbeidsongeschikt personeelslid? Neem direct contact op met de financieel adviseur van OAMKB.

Hoge kosten wanneer een werknemer arbeidsongeschikt raakt

Wanneer een werknemer arbeidsongeschikt raakt, zal de werkgever deze persoon voor een periode van twee jaar minimaal zeventig procent van het salaris door moeten betalen. Wanneer er een sectorspecifieke CAO regeling van kracht is moet dit wellicht nog aangevuld worden. In veel gevallen hebben werkgevers een verzekering afgesloten voor arbeidsongeschikt personeel, maar dat is niet altijd het geval. Zeker Wanneer je hier niet voor verzekerd bent kan dit tot een flinke financiële schade leiden. Ook als je een verzekering hebt afgesloten is het zinvol om de schade te verhalen. Bij beroep op de verzekering wordt de premie een jaar later immers verhoogd en er is vaak een eigen risico, waardoor je de eerste weken de kosten zelf draagt.Bij langdurige uitval kan  arbeidsongeschiktheid van een medewerker serieuze gevolgen hebben voor de onderneming als geheel. Wanneer de werknemer arbeidsongeschikt is geraakt door toedoen van een externe partij, is het mogelijk om de geleden financiële schade te verhalen op de veroorzaker. Dit noemen we ‘regres plegen’.

Schade verhalen op de veroorzaker van de situatie

Het regresrecht betekent dat de werkgever de veroorzaker verantwoordelijk kan stellen voor diverse kosten die door arbeidsongeschiktheid zijn ontstaan. Denk aan het nettoloon, de kosten voor re-integratie of andere kosten die bij of na het uitval komen kijken. Deze schade zal ingediend worden bij de aansprakelijke partij middels een schriftelijke aansprakelijkheidsstelling. Aanspraak maken op dit regresrecht is in principe transparant maar zeker niet eenvoudig. Je zult veel informatie moeten verzamelen, laat je hierin adviseren door een specialist.

Kosten die je kunt verhalen

Dit zijn kosten die je kunt verhalen bij een arbeidsongeschikt personeelslid:

Een vermindering in de omzet, of de kosten van een vervangende werknemer bij een collega die arbeidsongeschikt is kun je niet verhalen via deze regeling.

Plan van aanpak bij arbeidsongeschikt personeel

Het is van belang om voor al jouw werknemers een compleet personeelsdossier bij te houden. In het geval van arbeidsongeschiktheid moet de medische informatie van de werknemer daarin vermeld staan, de loonstroken en ook de notificaties die je van de arbodienst ontvangt. Je zult het personeelslid in kwestie wel moeten verzoeken om inzage te geven in de medische gegevens. Wanneer het dossier compleet is, dan kun je met het proces van regres plegen aan de slag gaan. Dit is geen eenvoudig traject, het vergt tijd, inspanning en verstand van zaken. Ook wanneer je niet verzekerd bent tegen arbeidsongeschikt personeel kun je middels deze optie geld terugvorderen bij de partij die de situatie heeft veroorzaakt.

Zorg dat de personeelsadministratie altijd op orde is, daar wordt iedereen beter van. Informeer naar de mogelijkheden bij de lokale OAMKB financieel professional
 

financiele consequenties, arbeidsongeschikt, personeelslid, kosten, oamkb, adviseurs, online accounting,