Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Kleinschaligheid in bedrijfsleven wordt de trend

Mensen willen geen zaken meer doen met bedrijven maar met personen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat kleinschaligheid in het bedrijfsleven waarbij de beslisbevoegde echt dichtbij de klant staat, steeds meer de trend gaat worden.

Dat kan overigens ook heel goed zijn in grotere bedrijven. Dus dat de verschillende afdelingen en disciplines zo worden ingedeeld dat de verantwoordelijkheden en bevoegdheden heel dicht bij de eindklant liggen. Weg met de managerscultuur die zichzelf vooral in stand wil houden in plaats van opkomen voor wat echt van belang is voor het bedrijf!

Ik sluit mij dan ook helemaal aan bij de nieuwste documentaire “Alles van Waarde” die mijn held Frans Bromet hierover heeft gemaakt. Managers, legt Bromet uit in zijn lange documentaire Alles van Waarde, hebben geen enkel oog voor de kwaliteit van hun producten. Ze denken alleen aan efficiëntie en winst. De zorg, het onderwijs, het televisieaanbod – om maar een paar dingen te noemen – worden uitgehold en kapotgemaakt. Managers houden alleen hun aandeelhouders tevreden, niet hun klanten.

Hij roept dan ook op tot schaalverkleining waarbij vooral de managerslaag ertussen uit gaat.

Ik kan je de film echt aanraden. Als is het maar om je aan het denken te zetten. Draait nu in de bioscopen.

Bron: Ondernemen.Blog.nl