Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Kan een DGA minder dan het gebruikelijk loon verdienen?

Weinig uren voor BV werken en gebruikelijk loon DGA

Een directeur-grootaandeelhouder (DGA) die voor zijn BV werkt moet vanwege de gebruikelijkloonregeling minstens een salaris van € 44 000 opnemen. Alleen als je kan bewijzen dat je goede redenen hebt, mag je minder dan dat bedrag opnemen. Hierover was een geschil tussen een DGA en de fiscus.

Wat was er aan de hand?

Een BV die speelautomaten in de horeca exploiteert, had in 2003 volgens de boekhouding haar DGA geen loon betaald. De DGA had daar blijkbaar geen behoefte aan.
 
Standpunt inspecteur
De inspecteur legde de BV een naheffingsaanslag loonheffing op. Ook werd het gebruikelijk loon vastgesteld op € 20.000. Daarna wordt er meestal een boete van 50% opgelegd, maar in dit geval werd het 20%. De DGA was niet tevreden en stapte naar de rechter.
 
Standpunt rechter
De fiscus moest bewijzen dat de DGA voor zijn BV gewerkt heeft. Dit werd bewezen, de BV moest op zijn beurt bewijzen dat een lager salaris dan € 20.000,- zakelijk is. De BV beweerde dat de DGA niet veel meer dan één à twee uur per week werkte voor de BV.
 
Het hof oordeelde als dit waar zou zijn, het nog niet wil zeggen dat het loon lager moet zijn dan € 20.000,-. Laat staan nihil of slechts bijvoorbeeld € 1000,-. Een redelijk stevig salaris kan door een paar uurtjes wel degelijk gerechtvaardigd worden. Bijvoorbeeld bij een bekwame en hoog betaalde directeur.  
 
Commentaar
"Toch is het feit dat u slechts parttime voor uw BV werkt op zich wel een reden om met een lager salaris te mogen volstaan. Zo mag er bij deeltijdfuncties of meerdere dienstbetrekkingen van een lagere beloning dan het standaard bedrag (zoals gezegd € 43.000,- in 2013) worden uitgegaan. Maar in zo’n geval moet er wel herberekend worden op basis van het genoemde full-time bedrag."


Wat kan jou helpen?

Overleg vooraf en maak met de belastingdienst afspraken over de hoogte van je loon bij je BV als er sprake is van parttime werk. Ook als je kunt bewijzen dat je gebruikelijke loon de continuïteit van de BV in gevaar brengt, is een reden om te kunnen volstaan met lager een lager salaris. In dit geval kon de BV dat niet bewijzen dus was Het Hof er al snel klaar mee. De boete werd wel met 10% verminderd omdat de rechtszaak erg lang duurde.
 
Wil je weten wat voor jou van toepassing is? mail naar info@oamkb.nl
 
November 2014

 

 
DGA, loon, BV, zakelijk, fiscus, fiscaal, fiscalist, OAMKB, onderneming, ondernemer, ondernemen, boekhouding, boekhouder, boekhouden, e-boekhouden, eboekhouden, loonbelasting, belastingadviseur, belastingconsulent