Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Is franchise iets voor u? 10 punten om op te letten

Bent u van plan om franchisenemer te worden? Loop dan, voordat u aan zo'n avontuur begint en een contract tekent, eerst deze lijst met 10 vragen na.
 
1. Ben ik ondernemer genoeg? 
Als franchisenemer staat u op eigen benen. U zult op eigen kracht uw omzet moeten realiseren. Dat betekent dat uw enthousiasme en toewijding als het goed is tot klinkende munt leiden. Maar als het minder gaat, bent u de eerste die dit in zijn portemonnee voelt. Daar komt in goed Hollands bovenop dat de kost voor de baat uitgaat. De eerste jaren bouwt u vooral op, en zit die vakantie er (waarschijnlijk) financieel even niet in.
 
2. Kan ik de investering aan? 
Hoeveel geld bent u bereid te investeren? En hoeveel verlies kunt u zich permitteren? Bij het beantwoorden van deze twee vragen draait het om de combinatie van de aanvangsinvestering (de fee) en tegenvallende inkomsten. In het verlengde van deze twee vragen moet u een persoonlijk financieel plan opstellen, waarbij u nagaat hoeveel geld u de eerste jaren nodig heeft om van te leven. In het plan dient u rekening te houden met onverwachte tegenvallers, zoals een forse reparatie aan uw auto.
 
3. Ben ik een teamplayer? 
In uw eigen vestiging bent u autonoom, maar ook weer niet. U zult zich moeten conformeren aan de regels van de franchisegever, zeker bij hard franchise. Dat betekent soms dat u zich zult moeten schikken in een beslissing waar u zelf niet voor de volle honderd procent achter staat.
 
Lees verder op dezaak.nl