Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Invloed social media op arbeidsrecht groeit

Sollicitanten worden door werkgevers op grote schaal gegoogled. Bij werving en selectie kunnen Facebook en LinkedIn dan ook een belangrijke rol spelen. Maar ook op de werkvloer groeit het gebruik van social media en dat leidt in de praktijk steeds vaker tot ....

Sollicitanten worden door werkgevers op grote schaal gegoogled. Bij werving en selectie kunnen Facebook en LinkedIn dan ook een belangrijke rol spelen. Maar ook op de werkvloer groeit het gebruik van social media en dat leidt in de praktijk steeds vaker tot onenigheid en arbeidsrechtelijke geschillen.

"Uit recente uitspraken blijkt dat het op LinkedIn 'connecten' met relaties van een ex-werkgever kan leiden tot overtreding van een relatiebeding en ook Twitter een rol kan spelen in de beslissing over een arbeidsrechtelijk geschil," aldus Elly Huijs, arbeidsjurist bij BW7. "Het is voor werkgevers en HR-managers dan ook belangrijk op de hoogte te zijn van de lijn die door rechters gevolgd wordt ten aanzien van social media in arbeidsrechtzaken." De arbeidsjuristen van BW7 leggen op praktische wijze uit hoe de vork arbeidsrechtelijk in de steel zit: wat te doen wanneer een werknemer zich ziek meldt maar vervolgens op Facebook zijn marathonloop showt? En hoe om te gaan met negatieve uitlatingen of uitlatingen over vertrouwelijke bedrijfsinformatie van een werknemer via Twitter?

Jeroen Bergen, Managing partner bij de Primatch HR groep, neemt werkgevers en HR-managers mee in de wereld van de social media tijdens de werving- en selectieprocedure. Hoe kan via social media het juiste publiek met de vacature worden bereikt, hoe kan een kandidaat op social media worden gescreend en kan een kandidaat - of een werknemer - geconfronteerd worden met hetgeen er is gevonden op het internet? Het is van belang de gevolgen van de gevonden informatie niet uit het oog te verliezen en daarnaast de bron te controleren. Deelnemers worden bewust gemaakt van de invloed van social media: de truck werkt immers ook andersom. Jeroen Bergen benadrukt dat werkgevers er ook bij stil zouden moeten staan wat kandidaten eigenlijk over hen kunnen vinden.

Deelnemers kunnen hun arbeidsjuridische vragen die binnen het thema 'Arbeidsrecht, HRM en Social media' passen op voorhand voorleggen. De bijeenkomst vindt plaats in Het Corpac Huis te Tilburg van 15.00 uur tot 17.00 uur, met aansluitend een borrel. Deelname is gratis voor BW7-leden. Niet-leden betalen Euro 95,-. Aanmelden kan via de website www.bw7.nl.

Bron: de ONdernemer

Tags: twitter, facebook, social media, arbeidsrecht, verhoudingen, collega, contact, invloed