Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Internationaal crowdfunding platform nu ook naar Nederland

Zencap, een bedrijf uit de koker van opschaalfabriek Rocket Internet, gaat zich voegen bij de Nederlandse crowdfundplatforms. Na Duitsland en Spanje is Nederland de derde markt waar Zencap neerstrijkt. De hoge internetpenetratie en een groot mkb met veel internetondernemingen maken Nederland tot een aantrekkelijke markt. Zencap probeert net zoals andere crowdfundplatforms gebruik te maken van het fincancieringsgat dat de banken achterlieten sinds de crisis. Ook profiteren ze van de lage rente die ervoor zorgt dat spaarders aan crowdfunding gaan doen.

Hoe staat zencap tegenover kredietverlening?

Zencap gaat vanwege risicofactoren niet met elk kredietproject akkoord. Ze vinden dat als je op de lange termijn een succesvol bedrijf wilt hebben met crowdlending, je goede risicochecks moet doen. Er is daarom een ‘sterk risico-apparaat’ aanwezig om leenaanvragen te screenen. Analisten halen die aanvragen op het hoofdkantoor in Berlijn door de mangel en geeft binnen 48 uur groen, danwel rood licht. Dit duurt meestal weken bij banken.

Waar Zencap zich in onderscheidt, is het boetevrij aflossen van leningen. Het bedrijf staat open voor alle sectoren zoals de horeca en de bouw die momenteel vanwege de crisis lastig aan krediet kunnen komen. Ook hoeven kredietnemers geen onderpand te geven, bijvoorbeeld een hypotheek. Ze stellen zich echter wel hoofdelijk aansprakelijk.

Wat maakt Zencap aantrekkelijk?

Je kan als ondernemer bij Zencap aankloppen voor bedrijfsleningen van 10 000 tot 250 000 euro met een looptijd van 6 maanden tot 5 jaar. De voorwaarden zijn dat je bedrijf een omzet heeft van minimaal 100 000 euro, beschikt over minimaal 5 procent aan eigen vermogen en dat het bedrijf minimaal 2 jaar bestaat. De kredietvoorwaarden zijn aantrekkelijk, maar Zencap probeert ook investeerders te lokken met rendementen tot 14,64 %. De hoogte van de rente hangt af in welke van de vijf risicocategorieën een lenende ondernemer terecht komt, variërend van een A+ tot een C. Zencap houdt, op een bruto-rendement van maximaal 15,64 procent, een commissie in van 1 procent per aflossing.

Zoals bij andere crowdfundplatforms, is Zencap nog van plan om de limiet van 250 000 euro per project te verhogen. De lange termijn staat hoog in het vaandel en daarom willen ze eerst een stevige positie opbouwen om zo de grootste crowlender van Nederland te worden.

Voor meer informatie, stuur een mail naar info@oamkb.nl

Februari 2015

 

zencap crowdfunding platform nederland