Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

HNW: Standaard buiten de lijntjes kleuren!

“Je bent nu oud genoeg om binnen de lijntjes te kleuren hoor.” Als je kinderen hebt, zul je dit vast zelf weleens gezegd hebben als je zoon of dochter aan de keukentafel bezig is met creatief-zijn. Een collega vertelde me laatst dat ze dit nooit tegen haar kinderen heeft gezegd. “Het komt hun creativiteit niet ten goede.” Waarom moet je ineens in de pas gaan lopen? Doen wat iemand anders je voorschrijft? Altijd maar de bekende weg kiezen omdat dat nu eenmaal zo hoort?

Op het werk is het niet anders. Als student kom je binnen, bruisend van de creativiteit en dan word je ineens geconfronteerd met de lijntjes (processen, lijstjes, ingesleten werkwijzen). Na een half jaar ben je gewoon één van hen geworden en kijk je zelf ook naar die nieuwe creatieve geesten met een scheve blik. De rest van je carrière blijf je binnen de lijntjes kleuren. En als je dat niet meer wilt, begin je lekker voor jezelf.

Daarom ook die steeds groter wordende groep zzp’ers (of zp’ers zoals de extremisten zich noemen). Zij willen niet meer binnen de lijntjes kleuren, maar willen de vrijheid hebben om naast de lijntjes een andere tekening te mogen maken: da’s toch een stuk creatiever! Daarom denk ik ook dat bij organisaties die HNW goed willen benutten, creativiteit centraal hoort te staan. Láát mensen gewoon tig keer iets nieuws proberen. Wie weet zit er iets geniaals tussen! De meest succesvolle producten en diensten zijn zo ontstaan. Gummen kan altijd nog...

Bron: Het Nieuwe Werken blog