Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Het Nieuwe Werken – Recessie stimuleert 'Het Nieuwe Werken'

Sinds 2008 is het aantal ‘alternatieve werkplekken’ flink gestegen. Uit onderzoek van New Ways of Working (New WoW) zou de recessie hierbij een rol spelen. Bedrijven staan meer open voor nieuwe manieren van werken, om te besparen op reis- en kantoorkosten en om hun personeel flexibel te laten werken.

New WoW bevroeg 103 organisaties, samen goed voor 4,5 miljoen personeelsleden, omtrent ‘alternatief werkplekbeheer’. Onder deze noemer worden flexibele werkplekken, thuiswerken en werken vanuit hotels of zogenaamde werkcafé’s en satellietkantoren begrepen, verduidelijkt TaskForce MobiliteitsManagement.
 
Het onderzoek toont aan dat 80% van de bevraagde bedrijven in de loop van de voorbije 5 jaar is gestart met ‘anders werken’ en dat dit percentage per jaar gestaag aan het toenemen is. Eveneens 80% verwacht een toename van werken op afstand en een daarbij behorende daling van woon-werkverkeer. Ruim 60% vervangt nu reeds meer vaste werkplekken voor flexibele en ongeveer een derde maakt gebruik van satellietkantoren.
 
Lees verder op smart-mobilitynetwork.com