Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Het Nieuwe Werken: Nu ook voor vermindering van de CO2-uitstoot

Het Nieuwe Werken genereert een CO2-verlaging van ongeveer 25 procent per medewerker. Dit is de uitkomst van een onderzoek van advies- en ingenieursbureau DHV, op verzoek van telecombedrijfVodafone. Per jaar kan per medewerker zo’n 750 kilo CO2 bespaard worden. 
DHV heeft de gevolgen hiervan bij Vodafone onderzocht. Ruim 1000 medewerkers kunnen daar sinds twee jaar plaats- en tijdonafhankelijk werken. Klaske de Jonge, directeur Corporate Affairs bij Vodafone: "We weten wat de voordelen van mobiel werken zijn in bedrijfseconomisch en sociaal opzicht en we hadden ook verwachtingen ten aanzien van de milieuvoordelen. Dit was echter nog nooit onderzocht op basis van een bestaande situatie. Met dit onderzoek laten wij zien dat je als bedrijf veel CO2 kan besparen door mobiel te werken."

De reducering van CO2-uitstoot is met name het gevolg van gewijzigd woon-werkverkeer. Want naast de mogelijkheid om thuis te werken, stimuleert Vodafone tevens het gebruik van OV. De kantoren zijn in de nabijheid van stations gelegen, waardoor de leasevloot is gehalveerd. De CO2-uitstoot is eveneeens verminderd omdat er een besparing is op kantoorruimte.