Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Het Nieuwe Werken is niet inherent aan overwerken

Als werknemers goed worden begeleidt en de planning in orde is, dan zal het Nieuwe Werken niet tot overwerk leiden. Dat verwacht althans Susan Smulders van MoneyPenny consultants. Dat bedijf is al enkele jaren gespecialiseerd in het inzetten van flexwerkers.
 
 
Volgens Smulders zijn er, ondanks het feit dat Nederland één van de voortrekkers is van de nieuwe visie op arbeid, nog genoeg bedrijven die geen idee hebben waar ze het over hebben als het gaat om het Nieuwe Werken. Een foute implementatie van zo'n verandering in de benadering van een werkweek kan leiden tot een uit balans geraakte werk-privé verhouding. Hierdoor kan dan wél weer overwerk ontstaan. Eerder bleek uit onderzoek van het CBS al dat in bedrijven waar het Nieuwe Werken de norm is meer wordt overgewerkt dan bij andere bedrijven.
 
Dat zou dus onnodig zijn volgens Smulders, die aangeeft dat het Nieuwe Werken in principe leidt tot een hogere productiviteit van werknemers, mits ze genoeg onderlinge binding hebben, dagelijks contact moet ook hoog in het vaandel staan. Planning van overlegmomenten is eveneens essentieel, net als vertrouwen van managers in werknemers als het gaat om de invulling van de werkdagen. Smulders geeft aan dat werkgevers vaak bang zijn dat werknemers misbruik maken van de plotselinge vrijheid.