Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Tesla, fiets, motor, boot, scooter of 2ehands auto van de zaak. Voordelig de weg of het water op met OAMKB!
Download ons eBook

Het is de schuld van de adviseur

Stel dat je beboet wordt door de belastingdienst. Blijkbaar heeft je adviseur een fout gemaakt. Je kunt je dan in bepaalde gevallen verschuilen achter het feit dat je op het advies van de geraadpleegde adviseur zou moeten kunnen vertrouwen. Voor de rechter is het wel belangrijk dat je in de keuze van en de samenwerking met een adviseur op een aantal zaken hebt gelet.
Heeft je adviseur genoeg verstand van zaken?
Volgens de rechter draait het hierbij om de hoedanigheid van de adviseur en om zijn kennis en ervaring van hetgeen waarover hij zal adviseren. Bij een notaris mag je je bijvoorbeeld achter zijn advies betreffende de overdrachtsbelasting verschuilen, maar niet wanneer het gaat om de loonbelasting.

Gerenommeerd kantoor
Je hoeft minder snel te twijfelen aan de aanwezige kennis van zaken wanneer je advies inwint bij een gerenommeerd kantoor. Het betekent echter niet dat er geen fouten gemaakt kunnen worden. Wel zijn grote en bekende belastingadviseurs verzekerd voor deze fouten, zodat je hen altijd voor fouten aansprakelijk kunt stellen.

Beroepsorganisatie
De betere adviesbureaus zijn bovendien lid van een beroepsorganisatie die er zorg voor draagt dat leden up-to-date blijven op hun vakgebied. Ga dus na of dit lidmaatschap daadwerkelijk aanwezig is!

Beroepsopleiding
Je kunt een adviseur ook vragen naar zijn beroepsopleiding. Let op: de titel ‘accountant’ is in tegenstelling tot de titel ‘belastingadviseur’ beschermd.Meest recent Terug in de tijd

Vaker goede info en leuke ondernemersberichten?

Onze app
Blijf op de hoogte! Download hier onze appDe laatste nieuwtjes voor ondernemers, maak afspraken en meer!
Onze app
X