Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Geslaagde crowdfunding VDV Family Solutions

Al geruime tijd is Maarten van de Voort samen met zijn vrouw Beate bezig met crowdfunding voor de oprichting van VDV Family Solutions. Het was nog even zoeken naar financiering voor de laatste paar duizend euro, maar deze week kwam het goede nieuws naar buiten: de funding is gelukt! Wil jij ook een financiering via crowdfunding? Meld je dan aan.

VDV Family Solutions

VDV Family Solutions is een jeugdzorgorganisatie die in de Duitse rechtsvorm gGmbH wordt opgericht. gGmbH, de zogenaamde ‘gemeinnützige’ (non-profit) GmbH, is een BV die fiscale voordelen biedt aan organisaties met een maatschappelijk doel. De organisatie biedt plaats aan kinderen / jeugdigen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar, die om verschillende redenen uit huis zijn geplaatst. De dagelijkse pedagogische leiding is in handen van Beate van de Voort-Dressen en Michaela Rehermann, beiden ruim zeventien jaar ervaring in de jeugdzorg. Het team bestaat naast de leiding uit nog vier medewerksters.

Contract

De organisatie staat onder toezicht van Landschaftsverband Rheinland (LVR) en staat onder contract bij Jugendamt Kreis Wesel. In heel Duitsland kunnen ook met andere bureaus voor jeugdzaken onder dit contract afspraken worden gemaakt. Beide organisaties hebben kenbaar gemaakt dat er een tekort is aan opvangplaatsen en dat het aanbod van Maarten zeer gewaardeerd wordt. Voor de eerste woongroep is gekozen voor een pand in Hamminkeln-BrĪ‹nen. Dit huis biedt plaats aan negen kinderen / jeugdigen.

Met Jugendamt Kreis Wesel zijn vaste tariefafspraken gemaakt. Gezien de vraag vanuit de markt en toezeggingen van Jugendamt en LVR is per direct volledige bezetting van negen plaatsen zeer realistisch. In het bedrijfsplan is voorzichtigheidshalve uitgegaan van acht bezette plaatsen.

Financiering

In samenwerking met Ebbers-Pooth Steuerberatung in Bocholt (D) is het bedrijfsplan opgesteld en kritisch beoordeeld. De totale financieringsbehoefte is 390.000 euro. Dit bedrag bestaat uit de volgende elementen: koopsom pand incl kk: 250 k, verbouwing 40 k, inventaris 40 k, werkkapitaal 60 k. Van deze som wordt 340 k gefinancierd door Volksbank Rhein-Lippe. De overige 50 k wordt gefinancierd middels 5 jaars leningen (8%).

Met de geslaagde crowdfunding is VDV Family Solutions in oprichting. Het pand is in aankoop en de komende maand gaan ze verbouwen. Naar verwachting gaat de organisatie eind mei van start!

Meer informatie over dit project? Mail dan naar info@oamkb.nl en lees hier over crowdfunding via OAMKB. Wil je weten welke crowdfunding nog meer gelukt is? Bekijk hier al onze crowdfunding projecten.

April, 2016
 

Geslaagde crowdfunding VDV Family Solutions, jeugdzorg, crowdfunding, Financiering, VDV Family Solutions, OAMKB