Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Gemeenten betalen nog altijd te laat

Van alle Nederlandse gemeenten weet 80% nog altijd niet haar rekeningen aan het bedrijfsleven op tijd, dat wil zeggen binnen 30 dagen, te betalen. Dit heeft onderzoek van Dun & Bradstreed uitgewezen. MKB-Nederland had aangedrongen op het onderzoek. In totaal deden 303 gemeenten mee aan het onderzoek, 21% hiervan doet zelfs 46 tot 87 dagen over het betalen. De gemeente die het best presteert is Borne (OV), daar krijg je binnen 17 dagen je geld van de gemeente. 
 
 
MKB-Nederland voert al langere tijd campagne om het betaalgedrag van gemeenten te verbeteren, aangezien de liquiditeit van kleine ondernemingen vaak onder druk staat en ze het geld dus snel(ler) nodig hebben. De (lokale) overheid moet hierbij het goede voorbeeld geven. De rijksoverheid weet inmiddels wel binnen 30 dagen te betalen, maar de lokale gemeenten lukt dit niet. 
 
De gemiddelde betalingstermijn is 38,5 dag. 2% betaald zelfs sneller dan de 30 dagen, dat zijn de gemeenten Borne (17), Oldenzaal (20), Oostflakkee (21), Enschede (22), Maasdonk (26) en Borsele (29).
 
Lees verder