Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Geld lenen is maatwerk

Download de gids

De meeste ondernemers kloppen voor geld lenen als eerste aan bij hun eigen bank, als tweede bij de volgende bank etc. Vergeet niet dat er ook andere mogelijkheden zijn die wellicht beter aansluiten op jouw plannen. Zo is er crowdfunding, een wijze van financieren waarbij veel kleine investeerders samen het geld beschikbaar maken. De tegenprestatie kan een product zijn of dienst, maar ook rendement op de investering. Diensten als Kickstarter en Indiegogo zijn voorbeelden van crowdfunding websites. Geldvoorelkaar.nl is een Nederlands platform dat ook werkt op basis van crowdfunding, maar dan zonder producten en diensten als tegenprestatie. Het is geld lenen met rente, maar dan met financiële middelen vanuit de crowd. Onlangs kwamen er twee nieuwe mogelijkheden voor geld lenen bij; de Flexlening en de Vastgoedlening.

Wil je geld lenen en heb je behoefte aan een overzicht van de mogelijkheden? Dan kun je terecht bij de lokale adviseur van OAMKB. Plan direct een afspraak in.

Lenen op maat

Veel goede ideeën komen niet van de grond omdat er niet voldoende financiële middelen beschikbaar zijn. Met name innovatieve concepten en grote ambities komen vaak niet door de standaard selectiecriteria bij de bank. Geld lenen kan in allerlei vormen, met de Flexlening en de Vastgoedlening zijn er twee nieuwe financieringsproducten die maatwerk oplossingen mogelijk maken. Dit zijn in het kort de omschrijvingen van deze twee leningen:

Flexlening

Wanneer je als ondernemer kiest voor een Flexlening zul je geld lenen dat bij de start van de looptijd wordt uitgekeerd. Er is een combinatie mogelijk van een aflossingsvrije lening, een annuïtaire lening en een groeilening. Het is bij een Flexlening mogelijk om vervroegd een deel van de leensom af te lossen. Naast zakelijke projecten wordt deze lening ook aangeboden voor particuliere projecten. Per crowdfunding campagne kan de wijze van inrichten afwijken, denk aan de uitgangscriteria, de mogelijke risico’s, aanvullende voorwaarden en het effectieve rendement dat investeerders tegemoet kunnen zien.

Het betreft projecten tot een maximaal bedrag van € 25.000,-. De looptijd duurt minimaal 6 maanden tot maximaal 120 maanden. Het is een flexibele constructie, je kunt geld lenen naar behoefte en naar de capaciteit voor terugbetalen. Omdat een deel van het bedrag vervroegd afgelost kan worden hoeft de investeerder minder succesfee af te dragen. Deze Flexlening is alleen beschikbaar voor Nederlands ingezetenen, wanneer het een bedrijf betreft moet deze bij de Nederlandse Kamer van Koophandel ingeschreven staan.

Vastgoedlening

Net als met de Flexlening is de Vastgoedlening ook een maatwerk oplossing met als grote verschil dat vastgoed als onderpand gebruikt wordt. Dit kan een eerste of tweede hypotheek zijn. De rente zal bij geld lenen via de Vastgoedlening lager liggen, het is ook interessanter voor de succesfee. Volgens Geldvoorelkaar.nl komt dit product in de meeste gevallen voordeliger uit de bus dan vergelijkbare vormen van geld lenen. Of dat ook het geval is voor jouw financiering kun je het beste bespreken met de persoonlijke financieel adviseur van OAMKB.

Ontdek of geld lenen de juiste oplossing is voor jouw toekomstplannen, bespreek vrijblijvend de mogelijkheden met de OAMKB adviseur. Maak vandaag nog een afspraak.


 

Geld lenen, Flexlening, Vastgoedlening, Financiering, Geld lenen bij de bank, Crowdfunding