Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Gastblog WEBR

Aangezien OAMKB volledig in de cloud werkt met Google Apps for Work en we hier enorm tevreden over zijn en graag met jullie de voordelen hiervan delen, hebben we WEBR gevraagd hierover een gastblog te schrijven. WEBR helpt organisaties de overstap te maken naar het volledig digitaal werken met Google Apps for Work.

Vijf redenen waarom MKB’ers die in de cloud werken succesvoller zijn. 

Werken in de cloud wordt binnen het MKB steeds populairder. Bij WEBR verzorgen we ondertussen voor ruim 100 organisaties binnen het MKB hun digitale werkplek met de praktische en flexibele tools van Google Apps for Work. Speciaal voor deze gastblog hebben we een overzicht gemaakt van de meest voorkomende redenen voor het MKB om te werken in de cloud. Een overzicht met de vijf meest genoemde redenen.

1. Altijd en overal kunnen werken

Nog niet zo lang geleden was vakantie een stressvolle tijd voor een ondernemer. Toegang tot mail kon dan nog wel, maar je bestanden of overzichten moest je meenemen op je labtop of USB-stick. Iets wat de veiligheid nou niet bepaald bevorderde. Met Google Apps for Work en andere cloudoplossingen kan je overal en altijd bij je bestanden. Beveiligd met een wachtwoord en security key, waardoor er niemand anders bij kan dan de mensen die geautoriseerd zijn. En mocht je toch een keer je notebook of chromebook kwijtraken, geen ramp, al je gegevens staan veilig in de cloud.

2. Technologie die je gewend bent

De meeste cloudoplossingen zijn gebaseerd op producten die we privé al gebruiken. Een voorbeeld van Cloudtechnologie is bijvoorbeeld Gmail, met 1,6 miljard mailaccounts de meest gebruikte mailservice ter wereld. Dit geldt ook voor de agenda, Docs, etc. Hierdoor is overstappen, iets dat nog wel eens als een uitdaging wordt gezien, eigenlijk heel eenvoudig.

3. Kostenbesparend

Cloudtechnologie heeft over het algemeen een voordelig kostenaspect. Dit komt naar voren in twee delen: 
Lage opstartkosten
Je hoeft niet te investeren in een server(s), relatief dure PC’s, kilometers aan kabels, firewalls, virusscanners en onderhoudskosten. Om over de personeelskosten nog maar te zwijgen.
Voorspelbare kosten
Met de handige tools van Google Apps for Work ben je voor een vast bedrag per maand klaar. Je zit verder niet vast aan tijdelijke services die duurder worden, of verrassingen die opeens uit de kast komen al je wat extra’s of uitbreiding wil. Hierdoor komt er rust in je begroting, iets wat altijd erg prettig is.

4. Groeit met je mee

Een cloudoplossing groeit met je mee. Bij Google Apps for Work, bijvoorbeeld, kan je op ieder gewenst moment een account aanmaken. Binnen enkele seconden is je account dan ook live. Mocht je na enige tijd minder accounts nodig hebben kan dit ook, je hebt dan geen dure, aangeschafte softwarepakketten op de plank liggen die je niet gebruikt.

5. Het levert geld op

Behalve kostenbesparingen kan het gebruik van cloudtechnologie ook geld opleveren. Een korte analyse liet al zien dat er door een enkele werknemer twee dagen per week thuis te laten werken, er al een kostenbesparing van E1000 per jaar aan woon-werkvergoedingen te realiseren is. Daarnaast kunnen er vergaderingen met relaties gedigitaliseerd worden door een Hangout, iets wat naast reiskosten ook een besparing in reistijd oplevert.

Meer lezen?

Bij WEBR zijn we grote fans van de cloudtechnologie van Google Apps. Wil je meer lezen of weten wat je er mee kan? We hebben een whitepaper gemaakt waarin je alles kan lezen over de mogelijkheden van Google Apps, klik hier om de gratis whitepaper te downloaden.

Augustus, 2016

Gastblog WEBR OAMKB: werken in de cloud, OAMKB, cloud, Google Apps for Work, voordelen, succesvol, MKB, onderneming, online administratie, administratie online, e-boekhouden, eboekhouden, boekhouder, boekhouding