Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Fiscus jaagt nu ook op zwarte creditcards

Leuke dingen kopen met zwarte creditcards. Zwart geld hebben is één, er leuke dingen mee kunnen doen is twee. Wat is er nu makkelijker - zo denkt de fiscus - dan een anonieme, zwarte creditcard te hebben, waarmee je leuke en vooral ook dure dingen kunt kopen die je met dat zwarte geld betaalt?
 
 
Haagse bluf? Minister De Jager is er niet blij mee en heeft de fiscus opdracht gegeven om betalingen met anonieme ‘zwarte’ creditcards in Nederland te achterhalen. Volgens informatie waar de Belastingdienst en FIOD over zeggen te beschikken, worden met deze creditcards en pinpassen regelmatig dure goederen, zoals juwelen, gekocht.
 
De fiscus is naar eigen zeggen in overleg met de creditcardorganisaties om de eigenaren van de achterliggende zwarte rekeningen te achterhalen. De fiscus zegt nu een methode te hebben om betalingen door Nederlanders uit te filteren door bijvoorbeeld de frequentie en de locatie van de betalingen te analyseren. Aan de hand van het rekeningnummer kan de fiscus vervolgens informatie opvragen over de eigenaar van de rekening.
 
Lees verder op ondernemingsdatabank.indicator.nl