Extra aandacht voor auto van de zaak | onlineaccountantsmkb.nl
Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Tesla, fiets, motor, boot, scooter of 2ehands auto van de zaak. Voordelig de weg of het water op met OAMKB!
Download ons eBook

Extra aandacht voor auto van de zaak

Het gaat om automobilisten die zeggen dat ze jaarlijks niet meer dan 500 privékilometers rijden in hun auto van de zaak, terwijl ze dat wel doen. Tot 500 privékilometers hoeft geen fiscale bijtelling te worden betaald.


De Belastingdienst heeft tot oktober dit jaar voor € 12,6 miljoen aan naheffingen opgelegd aan gebruikers van een auto van de zaak die zich niet aan de regels hielden. Dat is al meer dan over heel 2008, toen € 12 miljoen werd geïnd.

Het gaat om automobilisten die zeggen dat ze jaarlijks niet meer dan 500 privékilometers rijden in hun auto van de zaak, terwijl ze dat wel doen. Tot 500 privékilometers hoeft geen fiscale bijtelling te worden betaald. De Belastingdienst maakt dit jaar extra werk van de controle op auto's van de zaak.

Heeft uw een 'Verklaring geen privégebruik auto'? Dan ontvangt u deze week een brief van het landelijk Coördinatiepunt privégebruik auto in Winterswijk. Het is de laatste mailing van dit jaar. Het Coördinatiepunt privégebruik auto attendeert met de mailing houders van een 'Verklaring geen privégebruik auto' op het feit dat deze voor onbepaalde tijd geldt. De verklaring blijft geldig zolang de situatie van de verklaringhouder niet verandert.

Wijzigingen in het privégebruik auto moet uw zo snel mogelijk aan de belastingdienst doorgeven. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u inmiddels een andere auto heeft of meer dan 500 privékilometers per kalenderjaar rijdt.

 tags: auto van de zaak, belastingdienst, privékilometer, fiscale bijtellingMeest recent Terug in de tijd

Vaker goede info en leuke ondernemersberichten?

Onze app
Blijf op de hoogte! Download hier onze appDe laatste nieuwtjes voor ondernemers, maak afspraken en meer!
Onze app
X