Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Energielijst 2014 gepubliceerd

De jaarlijkse wijziging van de uitvoeringsregeling van de Energie-investeringsaftrek (EIA) is gepubliceerd. Het belangrijkste onderdeel hiervan is de in de bijlage opgenomen nieuwe Energielijst 2014.

De Energielijst 2014 bevat investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie, waarbij bedrijven 41,5% van de investeringskosten mogen aftrekken van de fiscale winst. 


Een wijziging van de uitvoeringsregeling is dat het minimale investeringsbedrag vanaf 2014 wordt verhoogd van € 2300 naar € 2500. 

Voor de categorieën onder duurzame energie die ook gebruik kunnen maken van subsidie van het Besluit stimulering duurzame energieproductie (SDE+) wordt vanaf 2014 als extra eis gesteld dat de belastingplichtige daarvoor ten tijde van de aanmelding houder is van een SDE-beschikking op grond van de SDE+ zoals die gold in 2013 of eerder. Omdat de categorieën die in 2014 voor de SDE+ in aanmerking komen, later worden gepubliceerd dan de EIA heeft de rijksoverheid er voor gekozen een onderdeel toe te voegen die projecten met een SDE-beschikking op grond van de SDE+ 2014 uitsluit van de EIA. 

 

Duurzame energie

Voor meer info: roger.prins@oamkb.nl

2014-01-06

Energielijst, 2014, investeringskosten, SDE, SDE+, Zonnepanelen, duurzame energie, OAMKB, MKB, belastingadvies, onderneming