Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Eerder recht op volwassen loon

Het is zover: vanaf 1 juli stijgt het minimumjeugdloon met 0,83 procent in vergelijking met 1 januari dit jaar. Dat is maar paar cent stijging en dus veel werk in de salarisadministratie voor weinig effect. Maar veel belangrijker is dat er een plan is om de leeftijd voor volwassen minimumloon te verlagen. Eerder dit jaar werd dit plan ingediend bij de Tweede Kamer om het minimumjeugdloon af te schaffen vanaf 21 jaar in plaats van 23 jaar. Maar wat gaat dit doen met de salarisadministratie van jouw bedrijf? Neem contact op met OAMKB en laat het ons voor je uitrekenen!

Minimumloon

Het minimumloon is het loon dat je minimaal moet betalen aan je werknemer. Hier heeft hij ook recht op als hij doorwerkt na zijn AOW-leeftijd. Dit salaris is wettelijk ingesteld om werknemers te beschermen. Hierdoor hebben ze de garantie van een redelijk inkomen voor het geleverde werk dat ze hebben verricht. Dit minimumloon wordt ieder half jaar opnieuw vastgesteld (januari en juli) op basis van berekeningen van het Centraal Planbureau. Dit betekent dat de salarisadministratie van jouw bedrijf ieder half jaar wijzigt als jouw werknemers het minimumloon ontvangen.

Onthoud die verjaardagen!

Op dit moment hebben alle werknemers vanaf 23 jaar recht op hetzelfde minimumloon als volwassenen. Jongeren tussen de 15 en 23 jaar hebben recht op het zogenaamde minimum jeugdloon. Logischerwijs: hoe ouder de jongere, hoe meer salaris hij krijgt, wat dus weer gevolgen heeft voor de salarisadministratie. Onthoud dus altijd de verjaardag van de jeugdwerkers binnen jouw bedrijf! Vanaf de dag dat de werknemer jarig is geweest krijgt hij meer salaris. Let op. Dit is dus de dag nadat de jongere jarig is geweest. Met een goede salarisadministratie word je hiervoor automatisch gewaarschuwd.

Stapsgewijs afbouwen

Mocht het wetsvoorstel worden aangenomen dan ontvangen de jonge werkers niet meer vanaf 23 jaar, maar vanaf 21 jaar het wettelijk minimumloon. In 2017 gaat de leeftijdsgrens naar 22 jaar en vanaf 2019 wordt dit dan 21 jaar, dus het is belangrijk om de salarisadministratie goed in de gaten te houden. Daarnaast gaat het loon voor jongeren tussen de 18 en 21 jaar ook omhoog. Wel staat er iets tegenover voor het uitbetalen van een hoger loon, namelijk het ‘lage-inkomensvoordeel’. Dit zal ingaan vanaf 2017. Als werkgever heb je recht op dit voordeel als jouw werknemers tussen de 100% en 120% verdienen. Dit voordeel kan binnen jouw salarisadministratie zomaar oplopen tot € 2.000,- per jongere per jaar, afhankelijk van het uurloon.

Wel gelden de volgende voorwaarden:

Dilemma

Een grote zorg van het Centraal Planbureau (CPB) is dat met een hoger salaris jongeren minder snel voor een studie zullen kiezen. Want hoe aantrekkelijk is het om nu alvast te beginnen met werken met een goed inkomen. Een lager minimumjeugdloon zou juist een prikkel zijn voor jongeren om met een studie te starten of af te ronden zodat ze met een diploma op zak later meer zullen verdienen. 

Voorlopig verandert er nog niks. Eerst zal het wetsvoorstel aangenomen moeten worden, pas daarna worden de nieuwe regels ingevoerd en zullen er wijzigingen zijn binnen de salarisadministratie van jouw bedrijf. Wil jij goed voorbereid zijn en alvast weten wat dit gaat doen met jouw salarisadministratie? Laat het OAMKB weten en we helpen je graag verder.

Juni, 2016

Eerder recht op volwassen loon, Minimumloon, salaris, salarisadministratie, stijging minimumjeugdloon, minimumloon, administratie, online, boekhouder, online administratie