Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Nog in 2014 dividend uitkeren?

Waar moet je op letten en hoe kun je van het voordeel in 2014 profiteren? Het belastingplan voor 2015 houdt in dat de tijdelijke verlaging van het belangtarief (box 2) niet zal worden verlengd. De belastingkorting van 3% zal dus alleen nog in 2014 gelden.

Door tot maximaal € 250 000 dividend uit te keren, aandelen in te kopen of een agioreserve terug te betalen, kan je tot € 7.500,- aan belasting besparen. Een dividenduitkering zal voor de meeste directeuren-grootaandeelhouders (DGA’s) voor de hand liggen, maar sinds de invoering van de flex-BV is dit niet zonder risico. Het bestuur van de BV moet namelijk eerst onderzoeken of de BV ook na de dividenduitkering nog aan haar verplichtingen kan voldoen. De zogeheten ‘uitkeringstoets’

Uitkeringstoets? Opgelet!

Alle vermogensbestanddelen van de BV moeten bij de uitkeringstoets op waarde worden gesteld. Het pensioen in eigen beheer van de DGA vergt extra aandacht. Een waardering op commerciële grondslagen is meestal aanzienlijk hoger dan de fiscale waardering in de jaarrekening. Als hierdoor onvoldoende vermogen aanwezig is voor een dividenduitkering, kan het uitkeren hiervan leiden tot een fiscale afkoop van het pensioen. En dat betekent direct progressief afrekenen over de gehele commerciële waarde van de voorziening!

Wil je weten wat voor jou als DGA gunstig is? mail naar info@oamkb.nl
 
 

salarisadministratie link Uwpagina.nl