Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

De ontwikkeling van Storecove en UBL facturen

Wat is Storecove?

Storecove haalt bij grote leveranciers zoals Vodafone facturen op en verzendt ze naar het emailadres van de administratie. Het doel is om handelingen en tijd te besparen door het eenmalig koppelen van leveranciersportals. Er is keuze uit 300+ portals. Facturen staan vervolgens automatisch als UBL in het boekhoudpakket. Wat is UBL? Dat is een bestandje waar alle factuurgegevens in staan. Het grote voordeel van Storecove is dat je af bent van steeds maar weer opnieuw inloggen op diverse sites, je facturen te moeten downloaden en deze in je boekhoudpakket moet importeren.

Wat zijn de ervaringen?

Intussen zijn 15 OAMKB kantoren aangesloten op Storecove. Dit zijn de ervaringen: het is zeer gebruiksvriendelijk, je hoeft niet meer facturen te downloaden bij bijvoorbeeld de KPN of Vodafone. We nemen onze klanten d.m.v. automatisch aanleveren van facturen, werk uit handen. Voor ons is het ook prettig zodat we minder hoeven op te vragen. Het is een goede aanvulling op het automatiseringsproces van de boekhouding.

Als klant hoef je slechts eenmalig je gebruikersnaam en wachtwoord van het betreffende portaal in te geven en daarna worden de facturen elke nacht voor je opgehaald. Je kunt ze ook direct naar je eigen mailbox laten sturen. Hiermee is het een win-win situatie. Op het moment dat je aansluit, worden alle facturen van de afgelopen maand ook nog direct opgehaald.

Zijn er nadelen?

Er zitten circa 300 leveranciers in Storecove die vaak gebruikt worden en die facturen in hun portals klaarzetten om opgehaald te worden, zoals Vodafone, Xs4all, NS enz. Liever zien we er veel meer beschikbaar. Je kunt een leverancier aanvragen en als er meerdere aanvragen zijn dan kan Storecove de leverancier vragen zijn portal open te stellen.

Betaalgegevens zijn nog niet standaard in het UBL bestand opgenomen. Dat is jammer, het verzoek hebben we wel gedaan bij Storecove en Yuki.

Hoe kun je je administratie op Storecove aansluiten?

Geef bij jouw OAMKB partner aan dat je administratie wordt toegevoegd in Storecove en hij/zij regelt de rest.

Wat kost het?

Vanaf 2,50 per administratie per maand.

Webinar

Storecove geeft regelmatig webinars. Je kunt ook dit filmpje bekijken en aan de slag gaan.

Peppol Pan-European Public Procurement Online

Peppol 

Vanuit de EU wordt het Peppol netwerk gestimuleerd door bedrijven te verplichten om elektronisch te factureren aan de overheid. Het doel is dat straks alle bedrijven UBL facturen naar elkaar versturen.  Binnen de €2,50 per administratie per maand kan je nu ook een Peppol ID aanvragen voor al je klanten. Voordeel is dat je klanten van alle leveranciers die aansluiten op dit Europese facturennetwerk voortaan ook facturen in UBL formaat in hun boekhoudpakket ontvangen. 

De ontwikkeling van Storecove en UBL facturen Inkomende Facturen


Meer weten? Vraag de financieel professional van OAMKB om advies. 

November 2017

Storecove, UBL, facturen, OAMKB, bedrijfsadviseur, boekhouding, boekhouder, e-boekhouden, eboekhouden