Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Een nieuwe wereld- het nieuwe werken

onconventioneel authentiek  open communicatie  transparant eerlijk  getting real  verandering slimmer werken Wiki Twitter snelmakkelijk scannen interactie delen samenwerken beveiliging informatie real-timeefficiënt effectief procesverbetering bron groen milieu gamennetwerkorganisaties duurzaam verdienen

Mensen hadden tijdens de industriële revolutie niet eens in de gaten dat ze midden in een revolutie zaten. Nu zitten wij midden in een revolutie: de internetrevolutie!

oud stoffig duuromslachtig bureaucratisch achteraf procedures regels degelijk fatsoen arbeidsmoraalgezin spelen  hiërarchische organisatieautoriteit kapitalisme “greed is good”

Heb je de woorden gescand? Dan heb je het meteen begrepen . We lezen eentekst niet meer, we scannen een tekst op begrippen. Is dat niet hoe ons brein ook werkt? Wij denken in begrippen (tags), niet in zinnen. Dat was altijd al zo. We worden nu overvoerd door informatie door internet en daardoor gaat het brein efficiënter werken. We lezen daarom niet meer, maar scannen eerst. Daarna bepalen we of we de tekst gaan lezen. Dit is maar één van de veranderingen in de maatschappij.

 

Tweedeling in de maatschappij: nieuwe generatiekloof

Wij zitten nu pas in de overgangsfase. De groep die op de oude voet verder gaat is nog heel groot. Dat komt door de leeftijdsopbouw van de samenleving. Jeziet dat de veranderingen sneller  gaan als de samenstelling van de bevolking overwegend jonger is.  Jonge mensen staan meer open voor vernieuwingen. Hele jonge mensen, kinderen zijn als een spons: ze zuigen alles wat nieuw is op. Oude mensen neigen meer vast te houden aan wat (goed) was.

In veranderingsmanagement is het een onmogelijke zaak om een bedrijf dat gebouwd is op traditionele werkwijzen, om te vormen naar het nieuwe werken.  Je kunt alleen een nieuw bedrijfvan scratch af aan beginnen , met nieuwe normen, nieuwe vormen, nieuwe proceduresen vooral met nieuwe mensen die vanaf het begin in de nieuwe structuur passen.

Tot aan de vergrijzing zullen de ouderen onder ons bij elke verandering denken, zolang er geen sense of urgency is : ja, leuk en ik ga weer verder zoals ik gewend ben. Pas NA de vergrijzing komt bij ons de grote ommekeer, tenzij de sense of urgency er komt omdat India, China ons rechts èn links inhalen. december 2010 Pascale Petiet

.