Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Mijn ervaring met crowdfunding als lener en als adviseur

In september 2013 begonnen mijn plannen om mijn eigen administratiekantoor te starten. Nadat ik me aangesloten heb bij OAMKB zocht ik een financieringsverstrekker voor mijn startkapitaal. 

Na goede gesprekken gehad te hebben met diverse banken, waren de adviseurs heel enthousiast over mijn plannen.  Alle plannen waren goed gekeurd en alle gegevens hoefde alleen nog door het systeem heen. Het systeem werkt zo rechtlijnig dat er groen of rood uit het systeem komt. De normen waar de banken op toetsen zijn slecht te volgen. Helaas gaf het systeem rood aan, waardoor even mijn plannen onderuit vlogen.

Via OAMKB ben ik in contact gekomen met Crowdfunding. Toen had ik er zelf nog nooit van gehoord en hebben we ons businessplan voorgelegd aan het platform geldvoorelkaar.nl

Het businessplan werd wederom goed beoordeeld, ik maakte een pitch en het project ging online. Binnen 24 uur werd er € 25.000 vol gestort en kon ik mijn administratiekantoor openen.

Vanuit deze ervaring weet ik als geen ander, dat het tegenwoordig de dag moeilijk is om als startende ondernemer een startkapitaal bij elkaar te krijgen via de normale gevestigde bankorde. Door dit succes zijn er veel ondernemers komen luisteren naar dit succesverhaal en heb ik vele projecten begeleid en mee ontwikkelt. Ik help de  ondernemers om een businessplan op te stellen en te helpen met hun startkapitaal.

Inmiddels heb ik ruim 5 projecten online gehad bij geldvoorelkaar.nl en allen tussen 45 minuten en 24 uur vol gestort.

We merken dat Crowdfunding de nieuwe vorm is van financieren, waar in de toekomst steeds meer gebruik van gemaakt  zal worden.  Crowdfunding werkt namelijk een stuk sneller, eenvoudiger en goedkoper. Tegenwoordig de dag verstrekken vaak banken alleen een rekening-courantkrediet tegen 11% rente. Crowdfunding verstrekt een lening tegen ongeveer 9%. Voor zowel investeerder als lener is dit goedkoper.

De pen geef ik graag door aan een van mijn klanten, Daniel Theunissen. Hij heeft via ons kantoor zijn businessplan gemaakt en online gehad bij geldvoorelkaar.nl

Cuijk, 22 april 2014