Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Crowdfunding en vastgoedfinanciering vinden elkaar

Misschien ben je al bekend met Geldvoorelkaar.nl, Het Nederlandse crowdfunding platform. De term crowdfunding associëren we vooral met hippe campagnes op Kickstarter en Indiegogo, toch is er nog veel meer mogelijk zoals vastgoedfinanciering. Terwijl banken steeds vaker de hand op de knip houden bij leningen voor vastgoed, biedt Geldvoorelkaar.nl een nieuwe vastgoedfinanciering die perfect past binnen de crowdfunding formule.

Meer informatie over een crowdfunding campagne of vastgoedfinanciering? Neem contact op met jouw lokale vertegenwoordiger van OAMKB.

Crowdfunding als alternatief voor traditionele vastgoedfinanciering

Terwijl de Nederlandse banken zich steeds meer terugtrekken uit vastgoed leningen, springen buitenlandse investeerders, private equity partijen en pensioenfondsen in deze lucratieve markt. Voordat alle panden in Nederland in buitenlandse handen zijn gevallen is het goed om te weten dat Geldvoorelkaar.nl een betaalbaar alternatief aanbiedt om te investeren in vastgoed. De huizenmarkt is momenteel een reuze interessante sector om in te investeren, in combinatie met crowdfunding ligt de lat veel lager om er nu in te stappen.

Crowdfunding is niet alleen voor hippe producten

Met successen als de Pebble smartwatch en de Oculus Virtual Reality bril heeft het fenomeen crowdfunding een imago gekregen van trendy producten die gefinancierd worden door hippe consumenten. Toch is crowdfunding meer dan een pre-order plaatsen voor een product dat wellicht nooit het levenslicht zal zien. Bedrijven en particulieren zijn samen in staat projecten te realiseren waar je bij de bank steevast nul op je rekest zult krijgen. Investeren in vastgoed voor een bedrag van minder dan een miljoen, om maar een voorbeeld te noemen.

Vastgoedfinanciering via Geldvoorelkaar.nl

Het Nederlandse crowdfunding platform Geldvoorelkaar.nl is minder bekend dan de internationale diensten Kickstarter en Indiegogo, toch timmeren ze flink aan de weg met innovatieve producten die passen in onze samenleving. Zo hebben ze gezien dat banken zich steeds meer terugtrekken uit de vastgoedmarkt, voor een vastgoed lening onder de miljoen euro kom je niet ver bij de bank. Daar maken investeerders gebruik van door in grote getale vastgoed op te kopen in Nederland. Met het nieuwe product vastgoedlening spelen deze geldverstrekker in op deze behoefte. Al tien procent van de portefeuille die Geldvoorelkaar.nl beheert zit in vastgoed, de ambitie is om daar twintig procent van te maken.

Hoe werkt een vastgoedlening?

Met ingang van 1 november 2018 is Geldvoorelkaar.nl gestart met een vastgoedlening. Het betreft een combinatie van verschillende leendelen die een aflossingsvrij en een annuïtair component bevatten met afwijkende looptijden. Daarbij ligt er een focus op de flexibiliteit. Zo is het mogelijk de lening in verschillende delen op te splitsen op basis van afwijkende looptijden en rentepercentages. Daarmee ontstaan er maatwerk producten die aansluiten op de persoonlijke situatie.

Vastgoedfinanciering als belegging

Niet alleen is crowdfunding een alternatief voor de traditionele banklening, het is tevens een methode om geld te beleggen op basis van een aantrekkelijk rendement. Investeren via crowdfunding biedt een hogere stabiliteit dan investeren in aandelen, daarnaast zijn er aanvullende waarborgen zoals een hypothecaire dekking, borgstelling, pandrecht etc. Het is daarom niet verbazingwekkend dat Geldvoorelkaar.nl dit jaar genomineerd is voor zowel de Gouden Stier Award als voor de Cash Cow Award als beste crowdfunding platform.

Laat je adviseren door de financieel professionals van OAMKB, ook bij crowdfunding en vastgoedfinanciering.
 

crowdfunding, vastgoedfinanciering