Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

BTW aftrek op brandstof en onderhoud

BTW aftrek op brandstof en onderhoud wordt vaak vergeten door ondernemers die kilometers aan hun onderneming declareren.

De weblog en twitter van Online Accountants MKB richt zich op ondernemers. Het nieuws voor accountants zal binnenkort worden verspreid via onze nieuwe site voor accountants op www.OnlineAccountants.nl die binnenkort online wordt gezet.

Voor ondernemers: BTW aftrek op brandstof en onderhoud wordt vaak vergeten door ondernemers die kilometers aan hun onderneming declareren. Wanneer je jouw privé auto voor de zaak gebruikt, mag je wel het zakelijk deel van de BTW op de brandstof en onderhoud  in aftrek brengen op de BTW aangifte. Dat betekent dat je wel de kosten moet betalen of pinnen via de zakelijke bankrekening. Cash bonnen tellen niet mee, tenzij jouw zakelijke naam op de factuur staat. Anders zou je ook bonnetjes kunnen “rapen” bij het tankstation. Dus: pin je onderhoud en brandstof van jouw privé auto die je ook zakelijk gebruikt van de zakelijke rekening. Geef aan het einde van het jaar aan ons door welke gedeelte privé en welk gedeelte zakelijk is, dan corrigeren we het privé-deel.

Tags: btw aftrek, brandstof, onderhoud, privé auto