BTW aftrek op brandstof en onderhoud | onlineaccountantsmkb.nl
Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Voordelig de weg of het water op met OAMKB!
Download ons eBook

BTW aftrek op brandstof en onderhoud

BTW aftrek op brandstof en onderhoud wordt vaak vergeten door ondernemers die kilometers aan hun onderneming declareren.

De weblog en twitter van Online Accountants MKB richt zich op ondernemers. Het nieuws voor accountants zal binnenkort worden verspreid via onze nieuwe site voor accountants op www.OnlineAccountants.nl die binnenkort online wordt gezet.

Voor ondernemers: BTW aftrek op brandstof en onderhoud wordt vaak vergeten door ondernemers die kilometers aan hun onderneming declareren. Wanneer je jouw privé auto voor de zaak gebruikt, mag je wel het zakelijk deel van de BTW op de brandstof en onderhoud  in aftrek brengen op de BTW aangifte. Dat betekent dat je wel de kosten moet betalen of pinnen via de zakelijke bankrekening. Cash bonnen tellen niet mee, tenzij jouw zakelijke naam op de factuur staat. Anders zou je ook bonnetjes kunnen “rapen” bij het tankstation. Dus: pin je onderhoud en brandstof van jouw privé auto die je ook zakelijk gebruikt van de zakelijke rekening. Geef aan het einde van het jaar aan ons door welke gedeelte privé en welk gedeelte zakelijk is, dan corrigeren we het privé-deel.

Tags: btw aftrek, brandstof, onderhoud, privé autoMeest recent Terug in de tijd

Vaker goede info en leuke ondernemersberichten?

Onze app
Blijf op de hoogte! Download hier onze appDe laatste nieuwtjes voor ondernemers, maak afspraken en meer!
Onze app
X