Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Btw-aangifte voor BV per kwartaal ook in 2011

Goed nieuws. Demissionair minister De Jager had onlangs goed nieuws voor u en uw BV voor wat betreft de btw. De mogelijkheid om per kwartaal aangifte btw te doen wordt verlengd met één jaar. Eind 2010 zou de tijdelijke crisismaatregel komen te vervallen, maar de regeling is met een jaar verlengd tot eind 2011.
 
 
Dit betekent dus dat ook in 2011 deze maatregel van kracht blijft. Sinds 2009 is het mogelijk om de btw-aangifte voor uw onderneming (BV) per kwartaal te doen. Deze maatregel is ingevoerd om bedrijven een liquiditeitsvoordeel te geven en om zodoende de gevolgen van de economische crisis te verzachten.
 
Succes. Deze versoepeling is een groot succes gebleken. Zo’n 90% van de btw-inkomsten worden nu aangegeven via een kwartaalaangifte. De afgelopen anderhalf jaar maakten ruim 100.000 ondernemers de overstap naar de kwartaalaangifte. Tip. Wie per kwartaal aangifte doet, heeft gedurende het kwartaal meer geld in kas en is minder tijd kwijt aan zijn administratie. Maar onderaan de streep betalen deze ondernemers uiteraard net zo veel belasting als ondernemers die de aangifte per maand regelen.
 
Dit artikel verscheen eerder op ondernemingsdatabank.indicator.nl