Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Banken rekenen 250,- boete wanneer je je cijfers niet digitaal aanlevert

De grote zakenbanken ING, Rabobank en ABN AMRO willen niet meer handmatig de rapporten die ze ontvangen overtypen in hun software. Dus rekenen ze je 250,- als je adviseur ze niet digitaal inlevert. Je adviseur kan er veel tijd aan kwijt zijn als hij geen SBR-proof software heeft. Dan krijg je de rekening alsnog, al dan niet zichtbaar, doorberekend.

Er is nog niet zoveel SBR-proof software op de markt, de softwareontwikkelaars zijn hard aan het werk om dit steeds weer te verbeteren, maar de banken vragen steeds andere gegevens. Het is dus nog lang niet uit-ontwikkeld. Meer weten? Neem dan direct contact op met één van de financieel professionals van OAMKB.

Hoe weet je of je adviseur je de rekening niet (verkapt) presenteert?

Kantoren die gericht zijn op jaarlijkse rapportage, hebben traditionele software. Daar kunnen ze achteraf jaar(telaat)rekeningen maken en deze digitaal naar de bank sturen. Achteraf werken en gericht zijn op jaarrapportage is per definitie tijdverslindend. En die tijd betaal je aan je adviseur.

Handiger is om realtime te werken en direct vanuit de administratie de cijfers naar de bank te kunnen versturen. Voor een gestroomlijnde digitale aanlevering heb je webbased software voor nodig d.w.z. software in de cloud. OAMKB heeft diverse software onderzocht en gebruikt Visionplanner hiervoor. Andere software op dit gebied is of niet webbased of veel te uitgebreid om er snel mee te kunnen werken. Visionplanner koppelt met bijna alle boekhoudsoftware

Kan ik het ook zelf digitaal aanleveren bij de bank als ondernemer?

Handmatig invullen kan ook, maar is heel veel werk. Zo doe je dit: inloggen bij www.SBRDirect.nl: je registreert je als ondernemer. Inloggen gaat met een SMS code, dus het is handig als je dit zelf doet. Je kunt alle gegevens die de banken vragen invullen en dat zijn er erg veel. Je kunt ook een XBRL bestand importeren, maar dan moet je die wel hebben, bijvoorbeeld uit je administratie.

Conclusie:

Als kritische ondernemer vraag je je adviseur hoe hij de cijfers in SBR aanlevert bij je bank, anders kost het jou minimaal 250,-. Heb je nog vragen over SBR? Neem contact op met OAMKB en we helpen je graag verder!

Oktober 2017

Heeft jouw adviseur SBR-proof software?,SBR, cijfers, administratie, rapporten, online, oamkb, onderneming, ondernemers, online administratie, e-boekhouden, eboekhouden,