Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Ben je regelmatig bonnetjes kwijt voor je boekhouding?

Google Drive for Work lost het probleem voor je op!
 
De bonnetjes van kleine en grote aankopen die bij elkaar de moeite zijn in te boeken, je kent het wel. Dit draagt nogal veel nadelen met zich mee. Je kan dit tegenwoordig veel handiger aanpakken en dat kan je veel tijd besparen. Google Drive for Work is daarom de oplossing.

 

App

Je hoeft alleen maar de Google Drive app te installeren, dit kan wanneer je een Android smartphone (geen iPhone) hebt en een Google-account aanmaakt. Met Google Drive werk je in de ‘cloud’, je kan het vergelijken met een online harde schijf. De bestanden gaan dus niet verloren als je computer of laptop crasht. In deze Google Drive app zit een foto functie. Hiermee kun je een foto van een bonnetje maken en wordt deze opgeslagen als PDF- bestand. Zo wordt de factuur niet alleen op datum opgeslagen, maar kun je door middel van zoekwoorden of getallen de factuur heel makkelijk terugvinden. Dit biedt zoveel mogelijkheden! 

Wil je bijvoorbeeld weten of je nog garantie hebt op die printer die je gekocht hebt? Als je van te voren een foto hebt gemaakt van het garantiebewijs, zoek je met de Google Drive-app het printermerk of -type op en kun je de informatie die je nodig hebt meteen inzien. 

Boekhouding

Ben je een ondernemer die niet zelf zijn boekhouding doet? Deel dan gewoon de map met foto’s met je administratie-kantoor. De boekhouder heeft zo overzicht over al jouw inkopen gesorteerd op datum en inhoud. Dit scheelt onnodig veel moeite voor beide partijen. Een win-win situatie dus. 

Belangrijk: maak een declaratie! 

Je boekhouder wil graag dat jij je bonnetjes bewaart voor de Belastingdienst. Hij wil echter niet dat elk bonnetje apart wordt ingeboekt. Dat is tijdrovend en dus kostbaar. Het levert je geen extra inzicht op. 

Maak daarom 1 declaratie per maand of per kwartaal en zet daar de totalen op van je kosten:

representatie, eten & drinken, autokosten, kantoorkosten, verkoopkosten. Je boekhouder weet wel hoeveel BTW hierop zit zodat je niet elk bonnetje apart hoeft te berekenen. 

Kun je je hierin vinden? Installeer als het nog niet hebt de Google Drive-app en maak optimaal gebruik van je tijd!

 

Voor meer informatie, stuur een mail naar info@oamkb.nl

 

Maart 2015

 

bonnetjes boekhouding oamkb google drive