Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Bedrijven kunnen overheid digitale rekening sturen

Bedrijven kunnen vanaf 1 januari 2011 hun facturen elektronisch indienen bij de rijksoverheid. De ministerraad heeft op initiatief van minister Van der Hoeven van Economische Zaken ingestemd met de verplichting voor ministeries om zich vanaf 1 januari 2011 aan te sluiten op Digipoort.

Digipoort  wordt daarmee het 'elektronische postkantoor' van de overheid voor e-facturen. Het UWV en hun leveranciers maken daar op dit moment al gebruik van. Voor e-facturen is een elektronische standaard vastgesteld die bedrijven moeten gebruiken bij het aanleveren van rekeningen.
 
De overheid ontvangt jaarlijks ongeveer 10 miljoen facturen, waarvan 2 miljoen gericht aan de rijksoverheid. Het ministerie van Economische Zaken is in 2008 een project gestart om e-factureren aan de overheid te stimuleren.
 
Het electronisch factureren  levert naar verwachting een vermindering van de administratieve lasten op die kan oplopen tot 8 miljoen euro per jaar. In 2014 wil de rijksoverheid 80 procent van de facturen elektronisch ontvangen en verwerken.
 
Dit artikel verscheen eerder op accountant.nl