Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Bankrekeningnummer kan behouden worden

Op korte termijn zal het mogelijk zijn voor burgers en ondernemers om hun bankrekeningnummer te behouden bij de overstap naar een andere bank. Dat is de uitkomst van een motie van D66 en GroenLinks in de Tweede Kamer. MKB-Nederland is blij met deze uitkomst, omdat zij verwacht dat de concurrentie tussen bank nu zal toenemen. 


MKB-Nederland heeft zich al gedurende langere periode ingezet om rekeningnummers persoonsgebonden te maken. Er zijn legio redenen te bedenken waarom ondernemers en/of burgers zouden willen overstappen van bank. Denk dan bijvoorbeeld aan alle extra services en producten die een bank kan bieden, of speciale regelingen die te treffen zijn door goed te onderhandelen. Maar omdat er veel administratieve rompslomp bij komt kijken om alles te regelen, zien veel mensen er toch van af.

Omdat er nu dus een flexibelere markt komt, zijn klanten vrijer om te gaan en staan waar ze willen, en kunnen ze kiezen voor de bank met de voor hen grootste voordelen. De verwachting is dat er hierdoor een toenemende concurrentiestrijd zal ontstaan die de service zou vergroten en de tarieven moet verlagen.