Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Balans tussen werk en privé aangetast door smartphones

Uit onderzoek van iPass onder bijna vierduizend werknemers in verschillende landen is gebleken dat werknemers mobieler zijn geworden, maar dat die trend gepaard gaat  met een verslaving aan de eigen smartphone. Eén op de drie mensen komt zelfs in de privésfeer in de problemen omdat zijn/haar mobiel continue gebruikt wordt.
 
 
Slechts 5 procent van de respondenten is niet in het bezit van een smartphone. Van het overgrote deel dat dit wel is, kijkt 1 op de 3 direct bij het wakker worden op  de telefoon om te kijken of er mail is. Overigens bezitten 4 op de 10 werknemers naast hun telefoon ook nog een zogeheten tablet-PC, zoals een iPad of Toshiba Handybook. Doordat de zogeheten mobiele werkers niet achter hun mobiel weg te krijgen zijn, maken ze jaarlijks 240 uur meer dan medewerkers die louter op kantoor werken. 
 
Naast de vele voordelen die een smartphone biedt, zijn er ook duidelijk nadelen. 1 op de 3 mensen geeft aan privé problemen te hebben (gehad) als gevolg van overmatig smartphone gebruik. Waar de telefoon in privésferen dus veel wordt gebruikt, is het 'not done' om de telefoon op te nemen tijdens een overleg (84%) of het autorijden (82%).