Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Tesla, fiets, motor, boot, scooter of 2ehands auto van de zaak. Voordelig de weg of het water op met OAMKB!
Download ons eBook

Altijd vrij op 5 mei geen goed idee'

VNO-NCW en MKB Nederland vinden het geen goed idee om van 5 mei een officiële feestdag te maken. Volgens de werkgeversorganisaties betalen ondernemers de rekening, omdat hun werknemers dan nog een dag minder werken in mei.

 


 

 

 

 

Afgelopen week stelde PvdA-leider Job Cohen voor dat 5 mei elk jaar een officiële feestdag moet zijn en niet eens in de vijf jaar. Dat betekent dat werknemers elk jaar een extra vrije dag krijgen. Onder andere SP, ChristenUnie en PVV zijn voor. MKB Nederland en VNO-NCW vinden het een 'sympathiek plan', maar benadrukken wel dat de voorstanders niet over de rekening hebben nagedacht, die bij de ondernemers komt te liggen.

 

Voorwaarde

De werkgeversorganisaties vinden dat het aanwijzen van een extra vrije dag alleen kan, als daarvoor een andere vrije dag wordt ingeleverd. Politieke partijen CDA en D66 zijn het daarmee eens. GroenLinks stelde al voor om Tweede Pinksterdag in te leveren.

 

Top

Ons land zit al in de top van Europa met het huidige aantal verlofdagen, volgens de werkgeversorganisaties. In vergelijking met hun Europese collega's werkt de Nederlandse werknemer al weinig uren per jaar vanwege de grote hoeveelheid vakantie- en verlofdagen hier.

Omdat er in mei zoveel vrije dagen kort achter elkaar zijn, kan nog een extra vrije dag betekenen dat in de tussentijd massaal wordt vrjigenomen. En dat is voor de ondernemer funest, want het werk moet natuurlijk wel worden gedaan.

 

Dit artikel verscheen eerder op mkbservicedesk.nl Meest recent Terug in de tijd

Vaker goede info en leuke ondernemersberichten?

Onze app
Blijf op de hoogte! Download hier onze appDe laatste nieuwtjes voor ondernemers, maak afspraken en meer!
Onze app
X