Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Advies van de week:

Ik betwijfel of een klant wel zal betalen wat hij bij mij besteld heeft. Deze klant eist nu dat ik lever. Wat moet ik doen?

Vraag aan De Zaak Advies
"Een klant heeft een order geplaatst maar ik betwijfel of de rekening wel betaald zal worden. De factuurdatum is verlopen – er moet 100% vooruitbetaald worden – maar de klant eist toch levering. Volgens hem is er al betaald, maar ik heb het geld nog niet ontvangen. 
De communicatie verloopt erg moeizaam. Ik heb een betalingsbewijs ontvangen, maar dat deugt volgens mij niet. Wat is de beste aanpak in deze situatie?" 
 
Advies van Niek Idema, adviseur bij De Zaak
"Als er is afgesproken dat er pas wordt geleverd als er 100% vooruit is betaald, dan is het heel simpel. Geen vooruitbetaling = geen levering. U levert pas als u uw geld heeft ontvangen, en anders niet. Als de klant claimt dat er al is betaald, kunt u om een kopie van een bankafschrift als betalingsbewijs vragen.
 
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er met de betaling iets is misgegaan. Het geld kan bijvoorbeeld op een verkeerd rekeningnummer zijn overgemaakt." 
 
Lees verder op dezaak.nl