Accountants gaan handtekening ook digitaal zetten | onlineaccountantsmkb.nl
Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Voordelig de weg of het water op met OAMKB!
Download ons eBook

Accountants gaan handtekening ook digitaal zetten

NIVRA en NOvAA hebben overeenkomsten getekend met vier aanbieders van elektronische handtekeningen. Uiteindelijk doel van deze overeenkomsten is de invoering van een digitaal beroepscertificaat.
In eerste instantie zijn overeenkomsten gesloten met DigiNotar, ESG, GemNet en CreAim. De aanbieders Getronics en QuoVadis hebben aangegeven op korte termijn ook te zullen tekenen.

Een beroepscertificaat is een elektronische handtekening met gekwalificeerd certificaat, waarin ook de kantoornaam en de inschrijving in het accountantsregister zijn opgenomen. Door het gebruik van het beroepscertificaat kan de gebruiker onomstotelijk vaststellen wie de handtekening heeft gezet en of deze persoon als RA of AA staat ingeschreven.

Medio 2009 hebben NIVRA en NOvAA besloten de elektronische handtekening met gekwalificeerd certificaat aan te wijzen als elektronische variant van de normale handtekening, die de accountant kan gebruiken bij de ondertekening van accountantsverklaringen of assurance-rapporten in elektronische vorm.
 
Dit artikel verscheen eerder op accountant.nl 


Meest recent Terug in de tijd

Vaker goede info en leuke ondernemersberichten?

Onze app
Blijf op de hoogte! Download hier onze appDe laatste nieuwtjes voor ondernemers, maak afspraken en meer!
Onze app
X