Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Aanbevelingen schrijven en ontvangen op LinkedIn

Aanbevelingen schrijven en ontvangen op LinkedIn: 10 tips

Netwerken begint met geven. Als u aanbevelingen wilt krijgen op LinkedIn, voelt u misschien enige schroom om daarom te vragen. Los dit op door eerst eens een aanbeveling te schrijven voor iemand die u een dienst heeft verleend waarover u zeer tevreden bent. Deze 10 tips helpen u op weg.

10 tips om een aanbeveling te schrijven

Door eerst te geven, is het gemakkelijker om ook iets voor uzelf te vragen. Als u meer opdrachten kunt gebruiken, vraag het dan aan een klant. Zoekt u een nieuwe baan, vraag het dan bij voorkeur aan iemand die hoger in de organisatie zit dan uzelf. Let op: vraag niet degene die u zelf heeft aanbevolen om een aanbeveling, maar iemand anders! Wilt u een aanbeveling schrijven voor iemand en weet u niet hoe?

De onderstaande 10 tips helpen u op weg.

1. Schrijf eerst een concepttekst in Word. Wanneer u meteen in LinkedIn begint te schrijven en er gaat iets mis (dat komt voor), dan bent u de hele tekst kwijt. Erg vervelend als u daar net zo uw best op hebt gedaan. U kunt de tekst later in LinkedIn kopiëren.

2. Schrijf alleen een aanbeveling over iemand met wie u hebt samengewerkt. Dat kan een (oud-)collega zijn, een dienstverlener, een zakelijke partner of leverancier

3. Beschrijf in 'spreektaal' uw positieve ervaring. Waarvoor heeft u hem ingehuurd of op welke wijze hebben jullie samengewerkt? Wat vond u zo goed of prettig aan de samenwerking? Hoe persoonlijker uw verhaal, hoe beter.

4. Beschrijf de situatie voor en na jullie samenwerking. Welk resultaat heeft hij bereikt? Wees zo specifiek mogelijk over de werkzaamheden of dienstverlening die hij naar volle tevredenheid heeft verricht.

5. Vermeld de doelgroep. Sommige dienstverleners weten precies hoe hun ideale klant er uit ziet en die klanten (hun doelgroep) trekken zij het liefste aan. Het is dus fijn als u in uw aanbeveling kunt schrijven dat degene die u aanbeveelt met name gespecialiseerd is in -bijvoorbeeld- financiële dienstverlening aan fysiotherapeuten.

6. Kies de juiste categorie en de juiste functie. LinkedIn vraagt, als u de aanbeveling gaat plaatsen, om een bepaalde categorie. Deze zijn niet voor iedereen duidelijk, dus hierbij de uitleg:Collega: als u in hetzelfde bedrijf werkt of hebt gewerkt,


7. Beschrijf ook persoonlijke kwaliteiten. Valt deze persoon op door creativiteit, expertise, leiderschap, stressbestendigheid of een andere kwaliteit? Noem het in uw aanbeveling.

8. Vul het keuzemenu zorgvuldig in. Als u het lastig vindt om zelf zijn persoonlijke kwaliteiten te beschrijven, kunt u ook volstaan met het invullen van het keuzemenu. Zodra u uw aanbeveling op LinkedIn zet, verschijnt er namelijk vanzelf een lijst met kenmerken. Er wordt dan gevraagd om de 3 belangrijkste aan te vinken.

9. Vraag GEEN aanbeveling aan degene die u net hebt aanbevolen. Zodra iemand een aanbeveling ontvangt, vraagt LinkedIn standaard om ook een ander aan te bevelen. Veel mensen denken dan dat zij diezelfde persoon moeten aanbevelen. Maar dat riekt al snel naar doorgestoken kaart. Bovendien bent u meestal niet allebei klant van elkaar. Mocht dat wel zo zijn, wacht dan een week of twee om te voorkomen dat beide aanbevelingen in 1 netwerkupdate verschijnen.

10. Kijk eventueel naar mijn aanbevelingen op LinkedIn ter inspiratie. Maar kopieer ze niet: wat u zelf schrijft heeft veel meer waarde!

 

Bonus tip

Sinds een aantal weken heeft LinkedIn de nieuwe functie Endorsements (vaardigheidsaanbevelingen). Helaas is die functie nog niet op alle profielen doorgevoerd. Als u de Engelstalige interface gebruikt, kunt u deze functie al gebruiken door uw Skills (vaardigheden) toe te voegen. Anderen kunnen u dan met een simpele druk op de knop per Skill aanbevelen. Gebruikt u echter de Nederlandstalige interface, dan staat deze nieuwe functie waarschijnlijk nog niet op uw profiel. Ik gebruik voorlopig dus de Engelstalige interface. Voel je vrij om deze functie te testen door mij een aanbeveling te geven op een of meer van mijn vaardigheden! ;-)

 

Bron: De Zaak