Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

OAMKB schiet gedupeerden van fraudezaak te hulp

OAMKB Eindhoven en Venray hebben januari jl. het administratiekantoor Van der Laan B.V. uit Gemert overgenomen dat per 12 januari jl. failliet is verklaard door rechtbank ‘s-Hertogenbosch. De voormalig eigenaar van Van der Laan B.V. was de laatste tijd veel negatief in het lokale nieuws. Maandag 22 februari aanstaande houdt het nieuwe team van OAMKB Gemert open dag van 14.00-21.00 uur, voor voormalige klanten van Van der Laan, maar ook voor ondernemers in de omgeving van Gemert.

De voormalig eigenaar van Van der Laan B.V. wordt onder andere verdacht van fraude, witwassen en valsheid in geschriften. OAMKB leeft mee met de MKB ondernemers en ouderen in VvE’s van appartementencomplexen die gedupeerd zijn. 
 
Inmiddels zijn veel voormalige klanten van Van der Laan de afgelopen dagen al binnen gelopen bij het nieuwe kantoor van OAMKB Gemert. Ze lijken aangenaam verrast door de nieuwe aanpak van het kantoor, dat nu gerund wordt door 5 enthousiaste mannen die alle ondernemers met plezier te woord staan en voorzien van voorstellen, oplossingen en de beste aanpak.

Het nieuwe OAMKB Gemert houdt op maandag 22 februari aanstaande een open dag van 14.00 - 21.00 uur voor de voormalige klanten van Van der Laan B.V., maar ook voor geinteresseerde ondernemers in de buurt van Gemert. De bijeenkomst zal plaatsvinden op de Ruijschenberghstraat 1 in Gemert. Tijdens de officiele open dag zullen alle medewerkers van OAMKB Gemert aanwezig zijn, zodat zij zich kunnen presenteren. Aanwezigen hebben de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje kennis te maken met alle medewerkers en prangende en minder prangende vragen te stellen. 

logo OAMKB Gemert gedupeerden fraudezaak

 
In januari bereikte het bericht over het faillissement en de fraude van Van der Laan B.V. al snel de mannen van het administratiekantoor OAMKB in Eindhoven en Venray. Bedrijfskundige Adrie van Miltenburg, geloofde zijn oren niet, “daar heb je dan je hele leven voor gewerkt!”. Nadat dit bericht hen bereikte is hij met zijn medevennootten van OAMKB Eindhoven en OAMKB collega Ben Jenniskens van OAMKB Venray om de tafel gaan zitten en is besloten contact op te nemen met de curator om de klanten uit de brand te helpen en hen een voorstel te doen. Binnen 3 dagen was de overname een feit waardoor de schade voor de klanten beperkt kan blijven en de werknemers wellicht hun baan kunnen behouden. 
 
“Wij willen graag dat mensen weer vooruit kunnen kijken, dat ze weer vertrouwen hebben in de financiele toekomst.”, aldus Adrie van Miltenburg. “Daar is een goed overzicht van de huidige stand van zaken voor nodig, gevolgd door een goede strategie. En een verse start kun je pas maken als het verleden is opgeschoond.”, daarom zal OAMKB Gemert starten met het wegwerken van de bestaande achterstanden, die vooralsnog lijken mee te vallen. 
 
Echter wordt er met maximale inzet gewerkt om het vertrouwen van de klant terug te krijgen. Ondanks de hele situatie is het vertrouwen van de klanten van Van der Laan ten aanzien van de medewerkers nog steeds zeer hoog. Vele van hen begrijpen heel goed dat de toekomst van de medewerkers onder andere afhangt van hun goodwill bij de klanten. De mannen van OAMKB Gemert zijn hiervoor in gesprek met de curator, om het personeel hun baan te kunnen laten behouden.
 
Het nieuwe team van OAMKB Gemert zal zorgen dat alle administraties nauwkeurig worden nagekeken en direct online gezet worden. Zo kunnen de ondernemers direct en 24/7 de financiele status van hun onderneming inzien. “Daarnaast zullen we alle aangiftes tegen het licht houden om te zien of er nog voordelen te behalen zijn. En mochten ondernemers financieel in de knoop komen, dan helpen we hen graag met het vinden van financiering.”, vertelt van Miltenburg.
 
OAMKB Eindhoven en Ben Jenniskens van OAMKB Venray houden wel van een uitdaging: “Er is niets zo fijn als mensen helpen die het heel hard nodig hebben.”, aldus het hele team.
 
Voor meer informatie kan men terecht bij Adrie van Miltenburg: 06 - 12 36 24 14 of gemert@oamkb.nl
partners oamkb gemert fraudezaak gedupeerden, fraudezaak, overname. OAMKB Gemert, OAMKB Eindhoven, OAMKB Venray, online boekhouder, online administratie