Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

8 meest voorkomende problemen in de boekhouding

De boekhouding op orde houden is een uitdaging voor elke ZZP-er en MKB-er. Je bent als ondernemer bezig met klantrelaties, opdrachten binnenhalen en uitvoeren, de financiële administratie wordt afgehandeld in de verloren uurtjes na werktijd. We hebben de 8 meest voorkomende problemen in de boekhouding op een rij gezet, en we bieden ook oplossingen! Meer weten over effectief boekhouden binnen het MKB? Download direct ons (gratis) e-book.

1. Gebrek aan tijd voor de boekhouding

De bankrekening controleren en handmatig facturen inboeken kost tijd maar levert niets op. Hoe hoger de tijdsinvestering in de boekhouding, hoe lager de productieve output. Automatiseren van de boekhouding kan tot 70% aan tijd besparen. Neem direct contact met OAMKB op en laat ons je adviseren.

2. Overal losse stapels documenten

Op het bureau ligt een offerte van de leverancier van grondstoffen, de offerte naar de klant zit in de mail en de factuur moet je nog koppelen aan een betaallink via een online betaaldienst. Omdat alles op verschillende manieren wordt verwerkt verlies je overzicht en maak je fouten. Kies voor boekhoudsoftware die data kan koppelen.

3. Alle informatie ligt op kantoor

Als jouw boekhouding alleen opgeslagen wordt op de PC op het kantoor is het onmogelijk bij een klant informatie op te halen met je smartphone. Met online boekhouden kun je altijd bij jouw informatie, zelfs op het strand tijdens je “vakantie”. 

4. De klant wil facturen in UBL formaat

Je bent al van de papieren rekening afgestapt en stuurt heel modern PDF facturen per mail. Dan vraagt de klant om UBL. Dat is een standaard factuurmethode die geaccepteerd wordt door de Belastingdienst. Kies voor een boekhoudpakket die de laatste standaarden ondersteund, dan hoef je de laatste ontwikkelingen zelf niet bij te houden.

5. Hoe kan ik CRM het beste regelen?

Customer Relationship Management is cruciaal maar kost veel tijd. Stel voor elke klant een map samen waarin alle communicatie, opdrachten en afspraken gedocumenteerd worden. Met online CRM software is dat heel eenvoudig in te richten en bij te houden.
 
Dat waren de vijf meest voorkomende problemen met het boekhouden. Na de cijfers begint pas het echte werk. Aangiftes opstellen en indienen, afschrijvingen doorvoeren en het belangrijkste; kijken naar de toekomst van jouw onderneming.
 
Lees alles over effectief ondernemen in het eBook van OAMKB, download dit gratis eBook direct via deze pagina.

6. Te laat de aangiftes ingediend

Je stelt belastingaangiftes uit tot het laatste weekend en dan ontbreekt er iets. Of de computer heeft kuren en je internetverbinding ligt plat. Een belastingadviseur kan dat soort zaken regelen en heeft ook meer mogelijkheden om uitstel aan te vragen. Dat is beter dan een boete riskeren. 

7. Ik wil personeel aannemen maar weet niet hoe

Een grote stap voor elke ondernemer is van zelfstandige zonder personeel naar het eerste personeelslid. Kies je voor loondienst? Wat gebeurt er als de werknemer ziek wordt? Kies je voor een Payroll contract? Hoe vaak kun je een contract verlengen? Allemaal vragen die de salarisspecialist kan beantwoorden.

8. Ik mis een heldere toekomstvisie

De fiscale administratie nu werkt door in de toekomst. Door te sparren met jouw persoonlijke financieel adviseur kun je een toekomstplan uitstippelen. Je bepaalt wanneer je gaat groeien en hoe, welke investeringen je gaat maken en op welk tijdstip. Ondernemers zijn door hun drukke werk teveel bezig met vandaag en te weinig met morgen. Jouw adviseur zal je daarbij helpen.
 
Dat waren de meest voorkomende problemen met de boekhouding. Als laatste geven we enkele tips om deze problemen snel en betaalbaar op te lossen:

Wil je meer tips om jouw fiscale administratie beter te regelen en het beste uit jouw onderneming te halen? Download dan het gratis e-book voor ondernemers binnen het MKB.

Augustus, 2016

8 meest voorkomende Problemen boekhouding en oplossingen, boekhouding, oplossingen, eBook, OAMKB, MKB, boekhoudsoftware, offerte, tijd besparen, online boekhouden, boekhoudpakket