Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

2050 ziet er best aantrekkelijk uit, toch?

De afgelopen jaren hebben we al enorme veranderingen gezien. We dragen geen pakken meer op de werkvloer (het begon met de casual friday); er worden mensen betaald om strategieën voor het gebruik van social media uit te denken; mensen gaan liever elke 5 jaar bij een ander bedrijf werken dan hun hele carrière toewijden aan 1 bedrijf.  Dit zijn slechts de veranderingen van de afgelopen 10 jaar, bedenk eens hoeveel er kan veranderen in de komende decennia.

2050 aantrekkelijk toekomst

Deze blog is een vrije vertaling van dit artikel dat Business Insider eind januari publiceerde. We hebben er een samenvatting van gemaakt in het Nederlands en nodigen je aan het einde uit hierop te reageren. We zijn zeer benieuwd naar jouw mening en eventuele voorbeelden!

Business Insider sprak met experts over de voorspelling voor het werkveld in 2050. Het zijn natuurlijk maar voorspellingen, maar kijkend naar de snelheid waarmee technologie zich ontwikkelt, zijn dit de scenario’s die ook daadwerkelijk uit kunnen komen de komende tientallen jaren.

1. Van carrière ladder naar carrière grid

Waar we vroeger onderop begonnen en steeds meer naar boven klommen, zal er steeds meer gekeken worden naar de persoonlijke ambitie van werknemers. Daar kan een zijdelingse stap bij horen, of zelfs een stapje terug. Als sinds 2010 benoemd als: van company ladder naar company lattice (traliewerk/grid).

Trends corporate ladder 2050 aantrekkelijk toekomst

2. Minder/geen managementlagen, wel een platte organisatiestructuur

In de afgelopen 25 jaar heeft 25% van de bedrijven het aantal lagen binnen het management verminderd naar een plattere organisatiestructuur. Zo heeft Zappo’s alle management lagen er uitgeschrapt en werken nu in een manager-free "holacracy". Sowieso zullen er veel werkplekken verdwijnen waardoor de hierarchie ook verdwijnt zegt James Canton, voorzitter en CEO van het Institute for Global Futures en auteur van "Future Smart: Managing the Game-Changing Trends that Will Transform Your World."

corporate ladder corporate lattice 2050 aantrekkelijk toekomst

3. Mensen, artificiële en crowd-based intelligentie verweven

Veel handwerk zal door artificiële intelligentie overgenomen zijn. "In 2030 zal 50% van de arbeidsmarkt overgenomen zijn door artificiële intelligentie", zegt David Price, mede oprichter van We Do Things Differently en auteur van OPEN: How We'll Work, Live and Learn in the Future.

Een enorme omwenteling zal plaatsvinden in transport en logistiek door de opkomst van zelfrijdende auto’s van bedrijven als Google. Voor functies die empathy vereisen, zullen altijd mensen nodig blijven… alhoewel. Bij experimenten met deze robot in de klas bij kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum, gaven de kinderen aan liever de robot dan de leerkracht te hebben.

artificial intelligence robots mensen vervangen 2050 aantrekkelijk toekomst

4. Er komen functies bij die nu nog niet bestaan

In films (Hero) zien we het al: mensen die met robots samenwerken. Het ontwikkelen en verbeteren van deze robot’s creëert nieuwe kansen voor ondernemers. Mensen moeten getraind worden om hun werk door middel van de robots beter te doen.

5. (Bijna) al het personeel wordt freelancer

Personeel aannemen gaat eerder via een mondiale pool van freelancers, dat het traditioneel aannemen van fulltime medewerkers. Als werkgever hoef je geen lange procedure te starten voor het werven van personeel als je alle aanbod via het web bij de hand hebt. Je bent niet verantwoordelijk voor verzekeringen en belastingen.

Veel werknemers zien ook het voordeel in van freelancewerk in plaats van fulltime dienstverband. Het geeft meer vrijheid en ruimte om je tijd en werkzaamheden zelf te kiezen.

"Misbruik van werknemers ligt op de loer", zegt Price, wanneer mensen voor freelance werk kiezen omdat ze geen baan kunnen vinden. "Hoe komen ze dan aan hun basis inkomen?" 

6. Pensioen verdwijnt

Mensen leven langer en de kosten van het levensonderhoud blijven stijgen. Mensen zullen ook op nog latere leeftijd blijven werken. Jongere generaties sparen niet meer voor het pensioen zoals de generatie van hun ouders deden, omdat ze het zich niet kunnen veroorloven.

"Ik denk dat mensen blijven werken zolang zij daartoe in staat zijn," zegt Price.

Maar vooruitgang in de medische behandelingen en remedies om de negatieve gevolgen van vergrijzing te verminderen zouden kunnen betekenen dat mensen meer energie hebben en geschikt zijn voor het werken op latere leeftijd, volgens een rapport van verzekeraar UNUM.

pensioen retirement verleden tijd 2050 aantrekkelijk toekomst
 

7. Werknemers eisen steeds meer van werkgevers

Pricewaterhouse Coopers (PWC) voorspelt dat mensen niet meer uitgaan van 1 leven met 1 carriere, maar sneller hun passie achterna gaan, waardoor er meer zal worden gejobhopt. Dit zien we al bij millennials. Bovendien zullen werknemers eerder naar de ethiek van het bedrijf kijken. Bedrijven moeten bewijzen dat ze de tijd van hun werknemers moeite waard zijn.

8. Werkgevers kunnen werknemers steeds meer controleren, ook thuis

PwC voorziet ook een wereld waarin werkgevers hun werknemers met sensoren controleren en screenen op hun locatie, prestaties en gezondheid. Ook in het prive leven door het uitbreiden van de huidige drugtests. 
 
The Daily Telegraph heeft ondervonden dat dit wel op weerstand kan stuiten. De Britse krant had haar reporters bewegingssensoren gegeven. Al snel moest het experiment stopgezet worden, omdat er veel boosheid mee gekweekt werd. 
 
werknemers monitoren buiten werk 2050 aantrekkelijk toekomst
 

9. (Hoofd)kantoren verdwijnen

Flexplekken worden niet alleen populair voor freelancers en ondernemers, ook voor grote bedrijven en hun personeel. Dit maakt het mogelijk om ook personeel aan te trekken dat niet in de buurt van het (hoofd)kantoor woont. Bovendien scheelt het tijd in woon-werk verkeer. 

Bovendien maken software als Google Hangout fysiek bij elkaar zitten overbodig.

HNK Ede Horapark werkplek 2050 aantrekkelijk toekomst

10. Zelfrijdende auto's maken de ochtendspits makkelijker en sneller

Zowel Price als Dr. Canton voorzien een wereld waarin de stuurvrije, zelfrijdende auto de massatransporten onnodig maakt en het verkeer veiliger maakt door het voorkomen van ongelukken en wegmisbruikers. De V2V (vehicle to vehicle) communicatie mogelijkheden tussen voertuigen maken de spits efficienter en hoofdpijnvrij. 

zelfrijdende auto ochtendspits weg 2050 aantrekkelijk toekomst

Slot reactie Business Insider

De voorgestelde toekomst is er niet een waarin machines alles draaiende houden en wij allemaal gewoon op vakantie gaan," zegt Dr. Canton, "maar eerder een waar onze levens en ons werk makkelijker wordt gemaakt door de hulp en het voordeel van technologie. Onze functies veranderen omdat computers en netwerken (veel van) ons werk efficienter uitvoeren dan wij dat kunnen. Dat betekent niet dat de mens hierdoor buiten spel komt te staan, dat betekent dat wij als mens het tempo van dit alles kunnen blijven bijhouden."  
 

Reactie OAMKB:

Dit artikel vinden we een interessante opsomming. Wij hebben echter al voorbeelden waaruit blijkt dat dit NU al gaande is en daarom veel sneller onze dagelijkse waarheid zal worden dan 2050. Wat denk jij? Heb jij hier ook voorbeelden van? Wil je de onze weten? Of zie jij voorbeelden van een tegenreactie? Deel het met ons op facebook: oamkb