Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

Google, het meest innovatieve bedrijf met humor

Hoe werkt innovatie binnen Google?

Google innoveert continu. Ze durft fouten, maar ook grappen te maken. De zelfrijdende fiets. Daar trok Google 1 april de aandacht mee. Maar er zit meer humor in Google. Knap, omdat Google tevens ervoor gezorgd heeft dat het enige dat je voor een kantoor nodig hebt, zijn een laptop (chromebook), een telefoon (Nexus) en wifi (Onhub).

Google het meest innovatieve bedrijf met humor

Meer Google humor
Google weet natuurlijk alles, dus ook wat we leuk vinden. Type maar eens in (in het zoekvenster van Google): as a final touch

Google het meest innovatieve bedrijf met humor

Google poëzie

Alle zoekvragen worden bewaard en de meest gezochte verschijnen in een voorselectie. Door de algoritmes vormen we Google dus ook met z’n allen zelf. Dat kan mooie dingen opleveren. Type maar eens in: Nog even en
Iedereen krijgt een ander resultaat natuurlijk, dus misschien is die van jou nog mooier dan deze.

Google het meest innovatieve bedrijf met humor

Google is een constant innoverend bedrijf
Waar wij ‘gewone ondernemers’ te maken hebben met groeistuipen, een veranderende markt of het twijfelen over investeringen en rendement, lijkt Google heel goed om te kunnen gaan met de explosieve groei. Google is niet bang om fouten te maken en bouwt op het vertrouwen van de klant. Google is een blijvend innovatief bedrijf.

In deze blog lees je hoe Google innoveert en hoe dit jou kan helpen in je eigen bedrijf.

15 jaar innovatie
Als een bedrijf weet wat innoveren is, dan is het Google wel. In 15 jaar tijd is Google gegroeid van zoekmachine, naar een volledig virtueel kantoor inclusief brouwser en besturingssysteem, hardware en internet. Dit hebben ze op een manier gedaan waarbij iedereen uit de hele wereld met elkaar kan communiceren en samenwerken. Nu alleen de digitale mens nog.. en die innovatie komt dan van Microsoft… dat lees je straks.

Google Hardware

Een laptop van Google: Google Chromebook koop je al vanaf €300,-. Hiermee kun je niets opslaan op je computer, maar dat hoeft ook niet, want dat doe je allemaal in de cloud.

Verder kun je terecht voor een telefoon en tablet (Nexus), desktop computer (Chromebox), tv (Google TV), auto (Driverless car), Google Glass, Google Contact Lens, media streaming adapter (Googlecast), wifi router (Google Onhub). 

Google Glass was een enorm disruptive innovation 'Wat heb je er aan? Wat moet je er mee?'. Inmiddels is het tweede Google Glass op de markt die zich helemaal richt op de augmented reality. Je hoort er (nog) niet zoveel over, maar hij wordt wel al heel veel gebruikt. Bijvoorbeeld door brandweermannen die bouwplannen scannen terwijl ze in een gebouw aan het blussen zijn.

 

Google het meest innovatieve bedrijf met humor

Ken jij alle Google producten al?

De 8 principes van Google innovatie
De 8 principes van innovatie binnen Google zijn door WEBR (partner van Google Apps in NL) ontdekt:

  1. Denk 10x verbeteren Als je wilt verbeteren doe het dan meteen 10x zo veel beter, en stel geen doelen als 10% verbetering, want dan kom je niet ‘out-of-the-box’
  2. Uitbrengen, dan blijven luisteren Met de lancering ben je er nog niet. Dan ga je luisteren en feedback verzamelen om het daarna nog beter te maken
  3. Deel alles wat je kan. Google gelooft dat ‘collaboration’ samenwerken, essentieel is voor innovatie. Dit herken je in de Google Apps zoals Google Docs (Google versie van Word) waarin je tegelijk kunt werken, opmerking kunt plaatsen en eenvoudig de geschiedenis van de veranderingen kunt bekijken.
  4. Neem de juiste mensen aan “We selecteren mensen op capaciteit en leerbaarheid, voor we kijken naar ervaring.” Een vrij vertaalde uitspraak van Laszlo Bock, Senior Vice President, People Operations
  5. Gebruik de 70/20/10 model: 70% komt uit de core business, 20% uit gerelateerde projecten van onze core business en 10% is niet gerelateerd aan onze core business.
  6. Zoek overal naar ideeën Maak gebruik van crowdsourcing. Zo heeft Google toen zij tegen te beperkte beschikbaarheid van gegevens in India Google Map Maker gemaakt, een tool waar mensen Google Maps in kunnen aanpassen
  7. Gebruik data, geen meningen. Google onderschrijft duidelijk de consensustheorie van de waarheid: ‘Een uitspraak is waar, wanneer een onbegrensd groot aantal mensen dat over alle wenselijke communicatiemiddelen beschikt deze uitspraak zou onderschrijven.’ zoals in de blog de nieuwe journalistiek werd beschreven. Dit blijkt uit Googlegeist, een enquête die Google medewerkers mogen invullen. Met deze informatie kunnen dingen wereldwijd beter geregeld worden. Project Oxygen is het initiatief dat data verzamelt waarmee het trainingsprogramma wordt verbeterd en mensen betere managers worden.
  8. Focus op gebruikers niet op concurrentie Google heeft een loyaal klantenbestand en heeft zelf de wil om de levens van de gebruikers te verbeteren. Daarmee is Google ervan overtuigd dat ze nooit hoeven te kijken naar concurrentie. Dat doen ze ook letterlijk niet. En laat ons dat ook niet doen. Kijk maar eens hoeveel opgeslagen zoekopdrachten er zijn als je dit invult: de grootste concurrent van Google

Deze principes zijn zowel eenvoudig als consistent. In deze interessante whitepaper van WEBR kun je nog meer uitleg en voorbeelden vinden. Je kunt hem hier downloaden.

Google Apps for Work
Met een laptop (Google Chrome book), een telefoon (Nexus) en Google Apps heb je eenvoudig een volledig digitaal kantoor. Zoals WEBR nu bedrijven als D-reizen helpt de overstap naar het volledig digitaal samenwerken maakt, werkt OAMKB al zo vanaf de oprichting.

We werken allemaal, volledig online. Via een gedeelde Drive (mappen structuur) delen we eenvoudig onze Google Docs (Word documenten), plaatsen er opmerkingen die we aan iemand specifiek of aan een groep laten zien en werken er tegelijkertijd in.

Ditzelfde geldt voor Google spreadsheet (Excel), of diavoorstelling (Powerpoint). We hebben geen archief van verschillende versies van het document waar je je in kunt vergissen. Alles wordt opgeslagen, ook de revisie geschiedenis.

Alle apps zijn gekoppeld aan elkaar, dus je kunt in je agenda iemand uitnodigen die daarover een mail krijgt en jouw uitnodiging kan accepteren waardoor hij direct bij jou bevestigd staat en ook in zijn agenda wordt gezet. In deze mail ziet de ander meteen of er plek in je agenda is. Bij het invullen van de locatie wordt er direct een koppeling naar Google Maps gemaakt, zodat je nooit meer hoeft te zoeken. Je kunt meerder agenda’s bijhouden (prive, gezin en zakelijk), die je met elkaar kunt delen en laten inzien. Uiteraard kun je de inhoud van de berichten gewoon op ‘bezet’ zetten als je wilt.

Via Google Hangout kun je samen ‘skypen’, maar ook gemakkelijk documenten delen uit de drive en taken aanmaken. Deze Google Hangout organiseer je ook eenvoudig via de agenda afspraak en kan met meerdere mensen tegelijk plaatsvinden.

Mocht je (ook) nooit begrepen worden als innovator

Als je Google vraagt hoe Google zo innovatief blijft, zegt Chairman Eric Schmidt:

“Het verhaal van innovatie is niet veranderd. Het gaat altijd over een klein team van mensen die een nieuw idee hebben, typisch genoeg niet begrepen worden door de mensen om hen heen en door hun leidinggevenden.” 

 

Waarom plaatsen we deze blog?
OAMKB is fan van de nieuwe economie en alles wat daar naartoe beweegt. Zo is de innovatie van Google niet alleen als gebruiker interessant, maar ook voor inspiratie over innovatie. Deze blog is deel 6 van 7 in de reeks '2050 is happening now'.

Veel van onze klanten hebben een MKB bedrijf in de nieuwe economie. We denken met ze mee, helpen hen aan financiering, kijken naar de bedrijfsprocessen, maken ze volledig online als zij dat willen en kunnen hun administratie tot wel 70% volledig vanzelf laten lopen. Dit werkt niet alleen heel fijn en kostenbesparend, het scheelt ook heel veel tijd. Zowel voor jou als ondernemer, als voor ons. Daarom hebben we tijd om samen naar de cijfers te kijken en over je ambities en overwegingen te sparren.

Ben je ook ondernemer in/naar de nieuwe economie, dan helpen we je heel graag verder ontwikkelen. We hebben alle ambitie en expertise in huis om je verder te helpen. Neem contact op om eens te sparren, om kennis te maken en om eens te snuffelen hoe wij dat in de administratie en accountancy voor elkaar krijgen. Je bent van harte uitgenodigd! info@oamkb.nl. 085 - 30 30 794

Google het meest innovatieve bedrijf met humor, google, innovatie, bedrijf, zoekmachine, virtueel kantoor, cloud, Chromebook, online, online administratie, OAMKB