Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over hoe jij tijd kunt besparen op je administratie
Neem nu contact op!

1 miljoen euro gerealiseerd via crowdfunding

OAMKB heeft het grootste crowdfundingproject dat Nederland ooit heeft gehad begeleid. En gisteravond is bekend gemaakt dat Mondygo, de Uber van de online vakanties, de investering van €1.000.000,- binnen 13 dagen heeft gerealiseerd.

Mondygo heeft met behulp van 971 investeerders het grootste bedrag ooit opgehaald via crowdfunding. Mondygo wil met de investering een einde maken aan de online vakantiejungle. Door websites voor complete vakanties en losse vakantie-ingrediënten te combineren op 1 website kan de consument met 1 druk op de knop de ideale vakantie zoeken, vergelijken, combineren én boeken. “1x zoeken, 1x boeken met volledige garantie en prijstransparantie". 
 
crowdfunding mendel chiu oamkb wingman
Mendel Chiu heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd op het gebied van crowdfunding en wordt inmiddels betiteld als specialist van Nederland. Zo heeft hij eerder ook al Rock & Royal, Cheaptaxis en Wingman met succes begeleid bij hun crowdfunding en heeft hij ook zijn eigen onderneming gefinancierd met geld dat de crowd hem wilde lenen. Het voordeel hiervan is niet alleen dat je financiering snel rond is, het is ook een goede manier om te toetsen of je idee aanslaat. Zodra je product of dienst de markt op gaat hebben tevens al veel mensen erover gehoord.
 
De oprichter Freek Veldman had al heel wat aandeelhouders verzameld. o.a. StartupPLUS Fonds van Smart Capital Network en het Innovatiefonds Provincie Limburg hebben samen ruim 5 miljoen geïnvesteerd. Het gevraagde crowdfundingbedrag van 1 miljoen euro werd vooral ingezet als marketingtool. Zoals Mendel Chiu van OAMKB Twente al vaker heeft uitgelegd, is crowdfunding meer dan financiering alleen. “Zowel voor marktonderzoek om te testen of de doelgroep enthousiast is, als voor promotie en betrokkenheid: wanneer je investeert in Mondygo, heb je toch het idee dat het een beetje van jou is.”
 
OAMKB heeft ook mee geinvesteerd, net als bij al haar crowdfundingprojecten, want OAMKB is fan van de ondernemers die hun financieringsaanvraag realiseren via crowdfunding. Elke onderneming kan een aanvraag doen, zowel startende als bestaande bedrijven. Voor meer informatie over crowdfunding kun je terecht op onze crowdfundingpagina of een vraag stellen via info@oamkb.nl.
 
Hoe groot is de kans dat jij je volgende vakantie via Mondygo boekt?
 
 
Juli 2015
 
mondygo crowdfunding oamkb mendel chiu