Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug

Administratiekantoor Uden bouwt aan jouw toekomst

Een ondernemer binnen het MKB houdt zich bezig met het verleden, het heden en de toekomst. Helaas schiet er vanwege tijdgebrek de toekomst vaak bij in. Door de administratie uit te besteden aan een ervaren administratiekantoor maak je tijd vrij voor het opstellen van een roadmap voor de toekomst. Administratiekantoor Uden is hierbij jouw partner, een vertrouwenspersoon die zorg draagt voor de boekhouding en samen met de ondernemer een plan voor de toekomst maakt. Het wordt tijd dat je gaat bouwen aan de toekomst, en administratiekantoor Uden kan je hierbij van dienst zijn.

Vraag direct een offerte aan bij administratiekantoor Uden en ontdek hoe jouw bedrijf kan groeien.

Het draait allemaal om geld

Voor de meeste ondernemers in het MKB is de affiniteit met het product of de dienst de belangrijkste motivatie. Helaas ben je meer bezig met de financiële administratie dan je vooraf had gedacht, écht werk verdwijnt steeds meer naar de achtergrond terwijl de boekhouding en salarisadministratie steeds meer tijd in beslag neemt. Wordt het niet eens tijd om de administratie uit te besteden aan vakmensen zodat je weer tijd kunt besteden aan ondernemen? Veel kleine zelfstandigen denken dat de kosten voor een administratiekantoor of een accountant te hoog liggen. Maar het tegendeel is waar; administratiekantoor Uden zal je tijd en geld besparen omdat jij meer tijd hebt voor de zaak.

Op welke manieren kun je administratieve werkzaamheden uitbesteden?

Veel ondernemers binnen het MKB doen niets liever dan de gehele boekhouding uitbesteden. Maar ze zijn bang dat ze controle verliezen en geen zicht meer hebben op het financiële beleid. Die angst is ongegrond, deze taken kun je zeker uitbesteden:

Boekhouding: Vrijwel de complete boekhouding is te automatiseren, van het verwerken van digitale facturen, inscannen van papieren documenten tot het opmaken van belastingaangiftes. Je kunt met online boekhoudsoftware tot wel 70% aan tijd besparen.
Personeelszaken: Denk hierbij aan het opstellen van contracten, uitbetalen van het loon en het automatiseren van de salarisadministratie. Je kunt je bezighouden met werving van geschikt personeel, laat de rest over aan specialisten.
Opstellen van jaarstukken en verklaringen: De boekhouding is de optelsom van alle inkomsten en uitgaven. Daarna gaat de accountant aan de slag om deze cijfers te plaatsen. Denk hierbij aan afschrijvingen, investeringen en andere zaken die van toepassing zijn op langere periodes.
Advies bij juridische zaken: Deze taken gaan in overleg met de ondernemer. Bij geschillen of conflicten, zowel intern of extern wil je een beroep kunnen doen op degelijk juridisch en strategisch advies. Je hebt geen full- time advocaat binnen een MKB onderneming nodig, maar je wilt wel een vertrouwenspersoon achter je wanneer het nodig is.
Strategisch advies bij fusie en overnames: Wanneer je wilt groeien via een fusie, of besluit de onderneming over te dragen moet er veel gecontroleerd en geregeld worden. Als je zelf in een dergelijk traject zit is het moeilijk overzicht te houden. Laat je begeleiden door iemand met ervaring en branche gerichte kennis.

Veel van deze taken vereisen een uitstekende communicatie. Administratiekantoor Uden wil graag jouw partner zijn, neem contact op en ontdek wat een administratiekantoor voor jouw onderneming kan betekenen.

Online boekhouding

Als ondernemer wil je uiteindelijk dat geld voor jou werkt, en jij niet voor het geld. Het automatiseren van de boekhouding is de beste manier om tijd te besparen zodat jij de focus kunt leggen op ondernemen. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om de administratie veel efficiënter te verwerken via online boekhoudsoftware.

Er zijn verschillende platformen waaronder Yuki en Exact Online. De keuze voor de juiste software is afhankelijk van de software die je nu gebruikt, en de toekomstvisie van de onderneming. Bij de keuze van het juiste software pakket dien je rekening te houden met:

  • Welke software gebruik je nu en kun je de data exporteren?
  • Heeft de software een online platform die altijd en overal beschikbaar is?
  • Kun je de online administratie direct delen met jouw accountant?
  • Wat zijn de vaste kosten en zijn er ook variabele kosten?
  • Is de software toekomstbestendig; kan het boekhoudprogramma schalen met je bedrijf?

Kies altijd voor een software pakket waar jouw boekhouder, accountant en/of financieel professional ook mee kan werken. Dan hoeft er geen extra vertaalslag plaats te vinden. Administratiekantoor Uden kan je helpen bij de keuze voor de juiste software waarmee je tot 70% tijd kunt besparen in jouw boekhouding.

Geldzaken en groeien

Een accountant of financieel professional kan de ondernemer advies geven bij het opstellen van een toekomstplan. Veel zaken draaien om geld. Je zult moeten investeren in de onderneming, hoe kom je aan geld en welke manier van investeren levert het hoogste rendement op met het minste risico.

1. Lening bij de bank

Voorheen was een lening bij de bank de meest voor de hand liggende optie. Je kunt in overleg met een financieel professional een bedrijfsplan opstellen en daarmee naar de bank stappen. In dit economisch klimaat zal je ontdekken dat banken conservatief denken, er is weinig aandacht voor innovatie. En dat is nou juist waar het MKB in uitblinkt; innovatief ondernemen.

2. Eigen vermogen inbrengen

Je kunt ook kiezen om eigen geld te investeren. Wanneer je eigen vermogen in het bedrijf onderbrengt zijn er verschillende mogelijkheden. Het kan overigens ook de andere kant op; bij een BV is het mogelijk om geld te lenen aan de onderneming, en als belanghebbende geld te lenen van de onderneming. Dat kan interessante belastingvoordelen opleveren. Administratiekantoor Uden geeft je graag advies over het financieel beleid van jouw onderneming.

3. Crowdfunding

Deze manier van investeerders aantrekken heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. Bij crowdfunding is er geen sprake van een banklening of privé vermogen, je vraag kleine investeringen uit meerdere bronnen en zet daar een prestatie tegenover. Dit soort financiering is vrij nieuw en past niet bij elke onderneming. Administratiekantoor Uden kan je helpen bij het gehele traject.

Zodra je extern geld in jouw onderneming gaat gebruiken brengt dat ook nieuwe verantwoordelijkheden en risico's met zich mee. In die situaties is het van belang dat er iemand aan je zijde staat om je van advies te voorzien en in overleg een plan van aanpak te maken. Omdat crowdfunding een nieuwe en interessante manier van investeren is zullen we die wat nader toelichten.

Crowdfunding is ideaal voor het MKB

Bij de term “crowdfunding” denk je in eerste instantie aan platformen als Kickstarter en Indiegogo. Daar kun je investeren in vernieuwende producten en culturele diensten zoals de productie van muziek en software. Dat is met name de Amerikaanse tak van crowdfunding. In de Verenigde Staten mag er alleen geld worden opgehaald als daar een product of dienst tegenover staat. Geld investeren tegen een rente is in de VS niet toegestaan. Binnen de EU is dat wel mogelijk. En dat maakt crowdfunding in Nederland heel anders.

Geldvoorelkaar

Het online platform Geldvoorelkaar.nl is de grootste crowdfunding organisatie van Nederland. Vele projecten, groot en klein, worden gefinancierd via deze dienstverlener. Administratiekantoor Uden kan helpen bij het opzetten van een crowdfunding campagne op basis van dit platform.

Een crowdfunding campagne is niet voor alle ondernemingen geschikt. Het is verstandig om eerst een evaluatie te laten verrichten en de mogelijkheden voor crowdfunding te beoordelen. Als jouw onderneming, product of dienst in aanmerking komt ga je verder met een campagne opzetten. Daarbij is naast financieel advies ook kennis op het gebied van Social Media nodig. Administratiekantoor Uden kan daarbij ook van dienst zijn.

Naast het voeren van de campagne moeten de investeringen ook verwerkt worden. In Nederland verlopen crowdfunding campagnes vaak op basis van een rentedragende lening. De particuliere investeerders ontvangen na de looptijd van het gehele project hun geld terug met een aanvullend percentage, of ze hebben de mogelijkheid aandeelhouder in de onderneming te worden.

Meer weten over een crowdfunding campagne en de tarieven? Neem direct contact op met administratiekantoor Uden voor een vrijblijvende offerte op maat.

Waarom kiezen voor administratiekantoor Uden?

Als ondernemer sta je er niet alleen voor. Je werkt voor mensen en met mensen, voor bedrijven en met bedrijven. Kies de juiste partners om het maximale rendement uit jouw onderneming te halen. Bij administratiekantoor Uden kunnen we het volgende bieden:

  • Een professioneel administratiekantoor met vakkundig personeel die op verschillende gebieden inzetbaar zijn.
  • Moderne en efficiënte accountancy waarmee de boekhouding snel op orde is, en blijft!
  • Financieel advies om jouw onderneming toekomstbestendig te maken en maximaal rendement te bewerkstelligen.
  • Als sparringpartner te fungeren en samen met de ondernemer een future-proof plan op te stellen.
  • Het noodzakelijke maar vervelende werk over te nemen en de ondernemer te laten doen waar ze het beste in zijn; ondernemen.

Een ondernemer binnen het MKB kan met een online administratiekantoor veel winst behalen. Winst in tijd en winst in geld. Met goede adviseurs en doortastende specialisten die onderdeel uitmaken van een betrouwbaar netwerk sta je als ondernemer veel sterker. Daarom is administratiekantoor Uden trots dat ze deel uitmaken van de OAMKB groep, een netwerk van lokale specialisten op het gebied van administratie en accounting in de breedste zin van het wordt. Met een moderne aanpak en een klantgerichte werkwijze.

Vraag een vrijblijvende offerte aan bij administratiekantoor Uden en ontdek wat een administratiekantoor bij jou in de buurt kan betekenen.

Meer interessante topics: Gratis eBookAdministratie Heesch, Administratiekantoor Oss, Administratiekantoor Utrecht, Administratiekantoor Deventer