Zzp en klein mkb Midden en groot mkb RA-/AA-accountant of fiscalist?
Doe mee aan onze franchiseformule!
Bel me terug

Retail is een prachtig vak apart

OAMKB Retail
Stadionstraat 11 c 10
4815 NC Breda


06 - 41 21 37 37
laurens.schoone@oamkb.nl


Ook retail ondernemers vinden wat ze zoeken bij OAMKB: ervaring, kennis en een echte partner aan je zij. De reuring die er altijd heerst, de seizoensinvloeden, wat wil ik uitstralen met mijn etalage en website? Welke keuzes maak ik in cross, multi en omni channel , samenwerken met collega’s, bijzondere klanten, geen dag is hetzelfde

Vraag nu informatie aan

Retailmarkt verandert in een stroomversnelling

Het is geen geheim dat retail ondernemers continu bezig zijn met de verandering om zich heen. Je past je voortdurend aan aan de veranderende omstandigheden. Distributievormen, verdienmodellen en klantgedrag veranderen continu. 

De retail analysetool

Informatiebehoefte van retailers

Je hebt behoefte aan bruikbare en vergelijkbare cijfers over verkoop, marge, derving en seizoensinvloeden. Je wilt de prestaties van je schappenplan analyseren. Bestaande analysetools zijn echter onbegrijpelijk duur, foutgevoelig, ouderwets omslachtig en tijdrovend. Vaak gebruik je veel van de duur betaalde mogelijkheden van deze software niet eens. 

Retail analysetool

Daarom is er de retail analysetool van OAMKB. Nu kun je als ondernemer eenvoudig je inkoop- verkoopbeslissingen en beleid voor de werkvloer bepalen. De tool kijkt samen met jou vooruit zodat je vol vertrouwen je financiële beslissingen kunt nemen. De tool is ontwikkeld door Laurens Schoone van OAMKB retail uit Etten-Leur. Laurens komt uit een echte retail familie, kent de werkvloer en signaleert als ervaren bedrijfseconoom razendsnel de aandachtspunten in je detailhandelsorganisatie.

Betrouwbare voorspellingen

Je kunt beter inspelen op de veranderingen in de markt. Je weet nu wanneer je wel en niet moet investeren in de winkel, personeel en/of marketing. Dit is precies waar de analysetool voor dient: betrouwbare voorspellingen geven, zodat jij goede beslissingen kunt nemen. Dat kan natuurlijk altijd in overleg met je sparringpartner van OAMKB. Met behulp van onze predictive analyses kunnen we vooruitkijken naar de toekomst. Iets wat vroeger alleen weggelegd was voor grote ondernemingen met dure investeringen in software. Je kunt ons alles vragen over retail, want dit kennen we als onze broekzak. 

Analysetool ingericht door je sparringpartner

Wij zorgen er tevens voor dat de tool zo is ingericht dat je precies het inzicht krijgt dat jij en je adviseur nodig hebben. Zo kunnen we samen naar de cijfers kijken, sparren over de mogelijkheden en je adviseren op basis van onze jarenlange ervaring in de retail en het ondernemerschap. We houden van praktisch advies dat uitvoerbaar is op de werkvloer. 

Echt goed werken in retail administratie

OAMKB staat voor Online administraties & Financieel professionals. We maken van een ‘probleem’ een voordeel en zien administratie dan ook niet als noodzakelijk kwaad, maar als bron van onschatbare waarde gevuld met informatie, die je kunt gebruiken om nog succesvoller te ondernemen. 

Ontvang de demo

Online Administratie Retail

Om de financiële administratie op orde te brengen heb je boekhoudsoftware nodig. Met de juiste software kun je veel meer dan alleen de balans opmaken :

 • Houd de administratie bij in een online omgeving.
 • Stuur automatisch offertes, facturen en herinneringen uit.
 • Houd de salarisadministratie bij.
 • Maak jaarverslagen in cijfers en met visualisaties.
 • Verwerk jouw bedrijfsplannen in het online systeem.
 • Voer fiscale optimalisatie door met het Businessmaatje-concept.

Met de online software van OAMKB kun je de administratie voor de retail perfect op orde brengen. Je kunt daarmee 70% van de boekhouding automatiseren. En wat doe je met die overige 30%? Daar is Businessmaatje voor bedacht.

Businessmaatje gaat voor de volle honderd procent

Bij OAMKB werken zelfstandige ondernemers die precies weten wat belangrijk is voor ondernemers binnen het MKB. Je kunt een beroep doen op consultants, accountants, fiscalisten en salaris- en HR-deskundigen. Deze specialisten werken in de backoffice en brengen jouw administratie naar een hoger niveau, terwijl jij bezig bent met jouw winkel. Je bespaart daarmee niet alleen geld, maar ook tijd!

Het businessmaatjessysteem in vijf stappen:

1. Administratie en overige data
Eerst wordt de boekhouding door OAMKB ingevoerd in de online boekhoudsoftware. De OAMKB backoffice verwerkt en optimaliseert deze data.

2. Branchespecialist
De branchespecialist zal jouw cijfers analyseren en beoordelen, waarna ze vrij worden gegeven. Dit is een achtergrondproces waar jij niets voor hoeft te doen.

3. Organisatiespecifieke KPI's
De organisatiespecifieke KPI's worden automatisch doorgerekend, specifiek voor jouw onderneming. KPI's zijn Kritieke Prestatie Indicatoren. Dit wordt grondig geanalyseerd door jouw Businessmaatje, die op zoek gaat naar oorzaken en oplossingen.

4. Consultancyrapport en rapport 
Jouw Businessmaatje zal het rapport na de definitieve controle met jouw delen, samen met het consultancy rapport.

5. Contactmoment
Dan volgt er een contactmoment waarin je samen met het Businessmaatje kunt sparren over de gang van zaken binnen jouw onderneming.

Met deze vijf stappen wordt jouw winkel een succes! Jouw Businessmaatje is bij uitstek geschikt voor retailwinkels en franchisehouders om deze redenen:

 • Jouw Businessmaatje heeft zelf ook een grote affiniteit met retail, het bedrijfseconomisch advies is direct toepasbaar binnen jouw onderneming.
 • De rapportagesoftware is geoptimaliseerd om branche specifieke KPI's te rapporteren. Denk hierbij aan de conversion rate, analyse van het schappenplan, het vloeroppervlak, de brutowinst, effectiviteit en meer.
 • Periodiek inzicht in de herkomst van jouw omzet, brutowinst en voorraadontwikkeling.
 • Interactieve rapportage waarbij je kunt specificeren en indelen op vestigingen, locaties, concurrentie etc.
 • Investeren in dure ERP software is niet nodig, want de software van OAMKB kan het kassasysteem direct koppelen aan de rapportagetool. Zo worden dubbele kosten voorkomen.

Laat geen kansen liggen en start vandaag nog met de online boekhoudsoftware van OAMKB in combinatie met Businessmaatje. Neem direct contact op voor meer informatie.

Zaken geregeld, op weg naar de toekomst

Wanneer de administratie van jouw winkel op orde is, en jouw Businessmaatje alle KPI’s in beeld heeft gebracht, kun je een analyse maken voor de toekomst. Je krijgt inzicht in de aandachtspunten en ziet aan de prestatie-indicatoren waar jou kansen liggen. In het summary statement heb je direct een visueel zicht op jouw onderneming.

OAMKB helpt je verder…
 

...met Echt goed werken. Maak jouw administratie digitaal en inzichtelijk, zodat je niet meer bezig bent met de administratie van vandaag, maar met jouw bedrijf in de toekomst.

...tegen lage kosten. Als je vandaag nog start, heb je niet alleen beschikking over het online portal met uitgebreide administratie software, maar ook ondersteuning van financial advisors die net zo enthousiast zijn als jij.

...met het maken van een offerte. Vul de gegevens van jouw bedrijf in en je krijgt direct inzicht in de kosten om jouw onderneming te optimaliseren.

...door het te laten zien. We komen graag bij je langs om de kracht van het systeem te laten zien, geheel zonder verdere verplichtingen.

...met communiceren. Onze OAMKB professionals zijn verspreid door heel Nederland. Uiteraard zijn deze vakmensen ook bereikbaar via telefoon, Twitter, Facebook en WhatsApp. Zo sta je er nooit alleen voor.

Winkeliers en franchisehouders hebben een hoge werkdruk en veel onzekerheden. Met de online boekhoudsoftware van OAMKB en jouw persoonlijke Businessmaatje kun je verder kijken dan vandaag en verder bouwen aan jouw winkel. Neem direct contact op met OAMKB voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.